Odp: Klient FTP na OpenWRT
jak z jednej lini polecen wyslac plik na zdalny serwer, albo jak zmusic wput do pracy w trybie aktywnym ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Klient FTP na OpenWRT
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
jak z jednej lini polecen wyslac plik na zdalny serwer, albo jak zmusic wput do pracy w trybie aktywnym ?
wput -u plik ftp://adres
@eraz: wystarczy uruchomić wput --help żeby dowiedzieć się jakie są opcje i jak wyłączył passive. Porażający jest taki brak samodzielności.
@cezary - sory, obkumałem ten tryb wcześniej, ale nie działało, więc myślałem, że robiłem coś nie tak, więc wolałem się zapytać, teraz wiem, że problem leży gdzie indziej (brak możliwości zapisu na dysk).
odnośnie ncftp - sama instalacja tego nie daje możliwości podesłania pliku w jednej linii komend, potrzebny był pakiet ncftp-utils by móc użyć ncftpput
No tak, bo tam ten program jest zawarty po prostu.
Że niby mam skompilować?
czy w te wakacje jest szansa?
:*
hehehe
Tego nie wiem. Czas pokaże.
W http://ecco.selfip.net/backfire/ar71xx/packages/ znajdziecie MC ze skompilowanym edytorem.
cos chyba nie dziala dalej mi to ftp ![]()
Warning: file /etc/mc/sfs.ini not found
Warning: cannot open /usr/lib/mc/extfs.d directory
mam cos stworzyc? ustawic?
Tak, zrób je jeżeli brakuje.
dziala, nie mam komunikatow ![]()
tylko ftp nadal tak:
ta Twoja wersja miala ftp czy nie ? :>
Tak, zaznaczone i skompilowane.
no coz poproboje jak bede miec desktopowego mc i potem sprawdze - tymczasem dzieki :-)
Próbuję poleceniem wput przegrać plik na peceta. Niestety przy dużym pliku wywala mi błąd (małe pliki tekstowe kopiuje). W czym problem? Router 1043nd z ostatnim openwrt. Serwer ftp na windows xp.
Connecting to 192.168.1.100:21... connected!
Logging in as anonymous ... Logged in!
Error: Cannot open local source file to read
Error: recv() timed out. No data received
Receive-Warning: read() timed out. Read '' so far.
Cannot open local source file to read <- pliku nie może otworzyć...
No tak, to jasne. Tylko czy jednak nie kryje się pod tym jakieś drugie dno? Przez WinSCP kopiuje tylko, że bardzo wolno.
SCP to jeszcze inny protokół.
No ale z tego wynika, że to nie jest problem pliku.
Ale wput nie może. Zwykłe kopiowanie (cp) na tym pliku możesz wykonać?
Tak
Witajcie,
Lamerskie pytanie...
Sytuacja zmusiła mnie żebym codziennie ściągał ok 500MB danych z serwera FTP/SFTP - ok 40 plików...
oraz kopiował/przenosił te pliki na serwerze do innego katalogu...
Szczerze, mam juz dość tego, i chciałbym to zautomatyzowac przy pomocy Openwrt i któregoś z klientów ftp
Czy ktoś z szanownych kolegów, może podpowiedzieć, który klient ftp może być zaprogramowany w ten sposób?
ncftp? jesli tak to jak to się programuje?
Zwykły wget? W cronie umieszczony. Ew sobie skrypt do tego napisz i wywołuj go w cronie.
No tak, ale czy wget potrafi kopiować/przenosić/kasować pliki w obrębie serwera ftp?
bo sprawa jest taka, że potrzebuję skopiowac pliki do siebie, przeniesc zawartosc katalogu zdalnego do innego katalogu zdalnego...
Marcin
chyba spróbuje ncftp...
http://www.ncftp.com/ncftp/doc/ncftp.html - długo szukałem ![]()
Nie. Za to ncftp i kilka innych już tak, da się to oskryptować.
Muszę wysyłać cyklicznie pliki logi z routera xiaomi mini na serwer ftp. Jakiego klienta ftp użyć? Wiem, że mogę sobie to w cronie ustawić, tylko jaki klient będzie mi nadpisywał pliki? Ma ktoś konkretne rozwiązanie?
wputem lub ftpput.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Klient FTP na OpenWRT
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc