151

Odp: Jensen AirLink 59300 - OpenWrt

Witam, wygląda że posiadam kolejnego klona urządzenia AirLink 59300 a dokładnie guestgate mkii firmy intellinet i bardzo chciałbym wymienić oprogramowanie w tym urządzeniu ponieważ fabryczy soft ogólnie mi nie pasuje.
Sprzęcik niby ma 16 MB pamięć Flash i 32 MB pamięć SDRAM więc można by tam coś więcej upchnąć niż tylko bramkę internetową.  Płytka wygląda na dokładnie identyczną ale firmware od edimaxa nie chciała zassać wink stąd pytanie czy jest dostępny na tą platformę openwrt? taki gotowiec ponieważ nie mam szans na wyskrobanie sam tego *.BINa

a Guest GAte w środku prezentuje się następująco:

http://files.myopera.com/maly310/albums … C_8429.JPG

152

Nie ma. Jeżeli nie wejdzie to od Paco52327 to musisz sam to zrobić.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

153

a czy Paco52327 gdzieś go udostępnił?

154

Spytaj go.

155

tak zrobię wink  i od razu mam  pytanie, czy takiego bina można wgrać przez interfejs graficzny czy muszę szukać Tx/RX/GND na płycie i kombinować?

156

Tego nie wiesz i musisz sprawdzić. To zależy od tego czy producent wymaga jakiś nagłówków itd.

157

"Invalid header signature" czymś takim podobnym wywalił jak próbowałem wgrać od edimaxa. Czarno to widzę .

158

Czyli ma jakiś nagłówek i go wymaga. Jak byś wzbogacił obraz o takie coś to może by przeszło. Jeszcze musisz jak go stworzyć jak jak sumy kontrolne obliczyć.

159

niestety moje umiejętności kończą się na interfejsie graficznym... jak wiesz z lutownicą jeszcze sobie radze ale dalej już nie, chyba sobie odpuszczę temat ale bardzo dziękuję za pomoc.

160

Jakby ktoś miał ochotę, http://openwrt.pl/doku.php/urzadzenia:airlink59300v2