Odp: TL-WR1043ND i problem ze stabilnością WiFi
Zauważyłem w changelogu i od razu zabrałem się do roboty.
Rzuciłem okiem w logi i wifi szlag trafił o 14:46, 15:28 i 15:45. I z taką mniej więcej częstotliwością to działa.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → TL-WR1043ND i problem ze stabilnością WiFi
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zauważyłem w changelogu i od razu zabrałem się do roboty.
Rzuciłem okiem w logi i wifi szlag trafił o 14:46, 15:28 i 15:45. I z taką mniej więcej częstotliwością to działa.
Pojawiły się jakieś "dające nadzieję" w sprawie wifi nowe kompilacje? Póki co uruchomiłem stary router jako most do rozsiewania wifi, ale nie o to przecież chodzi, żeby dwa na raz pracowały.
To sprawdź trunka, cała masa już tam jest poprawek w wifi związanych.
Sprawdzam trunka (r33993) od rana i ani jednej awarii wifi. Zobaczymy co będzie dalej. Wszystko odpaliłem, co pod Gargoylem zwykle mam, poza działającym qos, nie mogę tego rozgryźć.
Ale chyba idzie w dobrą stronę z tym wifi.
PS. Niestety logi z nocy wskazują, że więcej nie działało, niż działało.
Więc zgłaszaj deweloperom OpenWrt że coś się u Ciebie wali.
Cezary, może masz jakiegoś testowego gargoyla na r34064?
Mam.
Trunk r34064 działa około 3 dni bez jakiejkolwiek awarii wifi.
Trunk r34064 działa około 3 dni bez jakiejkolwiek awarii wifi.
To masz fart, bo ostatnia poprawka do ath9k byla w r33991 i w komentarzach do TT ludzie nadal zglaszaja bledy.
https://dev.openwrt.org/query?status=ac … r=priority
Jezeli wystapi blad koniecznie zglos do https://dev.openwrt.org/ticket/9654.
Widzielem tez komantarz, ze co prawda w logu nie ma bledow ale router wciaz nie dziala plynnie.
Bo to nie dzieje się zawsze i u każdego. Teraz jakieś cuda też wyszły na ar933x, ludzie zgłaszają że po włączeniu wifi usb się sypie...
Panowie, przepraszam za lamerskie pytanie, ale gdzie sprawdzić czy u mnie występują błędy wifi (albo nie występują). Który plik logu obejrzeć i szukać
Gargoyle user.err kernel: ath: DMA failed to stoplogread i dmesg
Wgraj wersję 1.5.4 (31348), by obsy.
Też miałem problemy z nowszymi wersjami.
Tylko 1.5.4 (31348), by obsy pracuje stabilnie na naszych routerach.
wgrałem 2 dni temu 1.5.8.1 na tp linka 1043ND oraz na Buffalo WZR-HP-G300NH. W sieci lata w sumie 10 różnorakich urządzeń (routery w konfiguracji AP + wirless bridge) i żadnych problemów z błędami DMA. Wszystko pięknie śmiga ...
Pozwolę sobie podpiąć pod ten temat, żeby nie tworzyć nowego.
Mam router TP-LINK TL-WR1043ND i zainstalowane na nim OpenWrt Backfire 10.03.1. (testowałem też z Attitude Adjustment 12.09-beta2)
Zdarza się, zupełnie losowo (raz po kilku godzinach, raz po tygodniu), że prędkość internetu po wifi znacząco spada (z 30Mb/s do ok. 1Mb/s), a ping z routerem (192.168.1.1) sięga od 100ms do nawet 2s. Pomaga dopiero reboot routera. Dodam, że po kablu wszystko śmiga. Log systemowy niczego nie wykazuje.
Z początku myślałem, że to moja zabawa z ustawieniami routera mogła się do tego przyczynić. Dla sprawdzenia wykonałem 'powrót do ustawień fabrycznych' i jedyne co zrobiłem to przez LuCI dodałem nową sieć wifi. Nadal to samo.
Macie podobne objawy?
Jakieś porady poza tym co już zostało opisane w temacie?
Pozdrawiam, Vansel.
Tak krótko zapytam, 1.5.8.2 na czym jest oparty?
W sensie na czym?
W sensie na której wersji? Byłbym precyzyjniejszy, gdybym znał słowo, którego należy użyć. Chodzi mi o "r" i 5 cyfr. R jak Revision?
r34151. Masz to i w gui wyświetlane i po zalogowaniu się przez ssh.
To wiem, gdzie mam wyświetlane. Pytam, ponieważ nie zainstalowałem, a nie zainstalowałem ponieważ świetnie mi działa wifi na tym, co mam a mam r34122. Skoro to r34151 to chętnie zainstaluję, bo efekt Twojej pracy odpowiada mi bardzo.
Dziękuję za info.
Więc lepiej nie zmieniaj jak jesteś zadowolony z działania. lepsze wrogiem dobrego
Ja z gatunku odkrywców. Wygoda nie jest dla mnie priorytetem i szybko mi się nudzi. Spróbuję i zamelduję.
Wersja Gargoyle:1.5.10.10 (r37743), by obsy
Sypie się wifi tak jak u reszty:/.
1. To nie jest ostatnia wersja.
2. Uwagi co do działania wifi zgłaszaj na dev.openwrt.org.
Mam podobny problem. WiFi dziala stabilnie jedynie na 1.5.10.9 (r37630), by obsy. Niższe i wyższe wersje sypią się w około 12 godzin. WiFi na 1.5.10.9 działało mi ponad 27 dni. Potem skusilem się na update do najnowszej wersji. Po dwóch dniach wrocilem do 1.5.10.9.
Pzdr
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → TL-WR1043ND i problem ze stabilnością WiFi
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc