Temat: kompilowanie pod wr1043nd

Witam! Mam pytanko jak skompilować oscama pod wr1043nd. Potrzebny jest skrypt i toolchain ale nie wiem jak sie za to zabrac. Posiadam ubuntu z góry dziękuję.

2

Odp: kompilowanie pod wr1043nd

mario123 napisał/a:

Witam! Mam pytanko jak skompilować oscama pod wr1043nd. Potrzebny jest skrypt i toolchain ale nie wiem jak sie za to zabrac. Posiadam ubuntu z góry dziękuję.

zainstaluj oscam, tu masz http://openwrt.groov.pl/WR1043NDv1/back … ar71xx.ipk

jak ci wersja nie odpowiada to podmień binarkę.

TL-WR1043ND GargoylePL (by obsy)
WRT54GL kamikaze 7.09

3

Dzieki ,ale to akurat mam tutaj jest wersja 2847 a w tej chwili juz jest cos ponad 4500 więc chciałem sam skompilować. Mam opisy jak to zrobić ale nic nie znalazłem pod ar71xx

4

Zrobisz normalny makefile jak dla każdej innej paczki w openwrt. Przykładów znajdziesz bez liku w SDK

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5 (edytowany przez mario123 2011-01-20 13:08:46)

Właśnie nie wiele mi to mowi. chciałbym skompilować np oscama z svn . Nie wiem jak utworzyć tego toolchaina pod backfire dla wr1043nd . Szukałem wszedzie imagebuid cos tam tworzy ale to nie jest *.cmake . Jeśli mozna jakąs wskazówkę to będę wdzięczny. Do oscama potrzebny jest plik install.sh z określeniem architektury

rt MYPATH=$PATH
export PATH=/toolchain/ANYPLATFORM/bin:$MYPATH

make clean
cmake -DCMAKE_TOOLCHAIN_FILE=../toolchains/toolchain-ANYPLATFORM.cmake ..
make

niestety nie ma toolchaina pod ar71xx w przypadku wr1043nd.

6

Jak nie ma. Ściągasz normalnie źródła openwrt z svn i masz całe środowisko do budowania własnych pakietów. Robisz odpowiedniego Makefile na przykładzie innych i budujesz oscama.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

7

Czy posiada ktoś skompilowanego Oscama (z obsługą rsa conax) z pcsc?