Temat: VPN i QSS

Witam mam soft: Gargoyle 1.5.8.1, router WR1043ND. Mam następujące pytania, po pierwsze czy jest jakiś plugin żeby z routerem nie trzeba było łączyć się przez program OpenVPN tylko normalnie można było go dodać jako połączenie w Windowsie? A jeżeli tak się nie da to czy da się zrobić żeby OpenVPN inaczej uwierzytelniało klienta (hasło) a nie certyfikatem? (tak wiem że się gdzieś w konfiguracji da, ale to jest bardziej pytanie jak to zrobić big_smile )

Ahh, bym zapomniał, jak zrobić, żeby przycisk QSS działał tak jak w stocku, czyli naciskam i automagicznie mi podłącza urządzenia wink

2

Odp: VPN i QSS

Przycisk qss - opisany na eko.one.pl: http://eko.one.pl/?p=openwrt-wps

Tzn o jakim połączeniu mówisz? windows kablem czy przy wifi do routera i jesteś połączony.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3 (edytowany przez Julek12 2012-11-08 15:26:30)

Chodzi mi o VPN, tak jak się łączymy do np. sieci firmowej. W sensie żeby nie używać klienta OpenVPN tylko robić nowe połączenie VPN przez Windowsa. Nie pytam teraz konkretnie o OpenVPN tylko o VPN ogólnie, czy tak się da i jeśli tak to jak wink

Dzięki za poradnik wink

4

Stawiasz albo serwer pptp (to jest opisane na eko.one.pl) lub IPSec (to jest z kolei opisane na rpc.one.pl).

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.