Witam,
też właśnie kupiłem ten router i mam kilka pytań do bardziej doświadczonych użytkowników:
1. kupiłem ten sprzęt, aby udostępnić przez internet (modem z Aero2) obraz z monitoringu. Dopiero po fakcie okazało się, że to standardowo niemożliwe (Aero2 blokuje połączenia ze strony sieci) ale pomóc może (chyba...) OpenVPN którego standardowy firmware TPLinka nie ma. Czy dobrze kombinuję, że przy pomocy Gargoyle uda mi się zestawić tunel VPN przez który połączę się z rejestratorem podłączonym do routera? Czytałem o tunelach aktywowanych przez klienta (router) "wdzwaniającego" się do serwera "nasłuchującego" na otwartym porcie. Czy uda mi się to, jeżeli serwerem będzie komputer na domowym ADSLu z kablówki, o zmiennym IP, które "ustalę" przy pomocy usługi DDNS z no-ip.com ?
2. jak długo może potrwać, zanim pojawi się wersja Gargoyle wspierająca ten MR3220 w wersji 2.0?
3. zanim trafiłem na ten wątek, próbowałem instalować kompilację dla routera w wersji 1.0, ale mi się nie udało (możę to i dobrze...). Przy aktualizacji przez www wywalał komunikat, że plik ma błędną nazwę - nie pomagało jej zmienianie na nazwę oryginalnego pliku z firmware TP-Link. Czy ktoś z Was wie, jak obejść ten problem i zainstalować Gargoyla na tym routerze?
Pozdrawiam
Bartas