Temat: WNDR3700 nagle odmówił współpracy
HELP!!!
od października 2011 jestem właścicielem routera WNDR3700 v.2 kiedy to po przeczytaniu wielu sugestii zakupiłem go pod kątem zmiany softu na Gargoyle ponieważ u mnie jedyną opcja na internet jest 3G.
Do wczoraj router działał bez żarzutu ale niestety coś mnie podkusiło żeby wyłączyć WI-FI. Po zapamiętaniu ustawień straciłem łączność z routerem, tzn komputer podpięty kablem próbuje się połączyć z roterem ale nie dostaje adresu IP i w toolbarze pokazuje się ikonka "limited or no connectivity" (takie dwa monitorki połączone i na nich żółta tablica z wykrzyknikiem). Na adres 192.168.1.1 router nie odpowiada. Przy próbie połączenia przez Putty tak jakby nie było widać routera. Próbowałem podpinać klucz USB z jakims zapasowym softem który należało zrobic na początku przy zmianie oprogramowania na Gargoyle, niestety to nic nie pomaga. Przycisk resetu znajdujący się z tyłu routera w ogóle jakby nie reagował. Pewnie z mojego opisu domyslacie się że nie mam wielkiego pojęcia o tym temacie. Ruter kosztował sporo kasy, mam szczerą nadzieję że coś się da zrobić.
Proszę podpowiedzcie mi co mogę zrobić sam aby sobie pomóc w tej sytuacji? A jesli sam nie mogę nic zrobić to gdzie się udać po pomoc? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.
Wojtek