Temat: TP-Link TL-WDR4300 Kiedyś będzie wspierany?
Witam, czy kiedyś może zostać wspierany router TP-Link TL-WDR4300 przez OpenWRT Trunk?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → TP-Link TL-WDR4300 Kiedyś będzie wspierany?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam, czy kiedyś może zostać wspierany router TP-Link TL-WDR4300 przez OpenWRT Trunk?
Przecież jest od dość dawna?
Jak wgrac do niego oprogramowanie?
I czy da sie z openwrt wrocic na oryginalny firmware?
Wiem że się da, ale podobno jest tak jakis myk.
PS: I czy w zasadzie wszystko dziala na openwrt dla niego?
Wszystko działa, jest w pełni wspierany. A wgrywasz normalnie przez gui.
Powrót do oryginały też robisz przez gui openwrt, tyle że potrzebujesz specjalnie plik przygotować (odciąć mu nagłówek). Opisane jest to na wiki openwrt.org
Czyli wgram sobie przez Firmware Upgrade taki pliczek:
openwrt-ar71xx-generic-tl-wdr4300-v1-squashfs-factory.bin
Podłączam po LAN'ie, konfiguruje przez Telnet/SSH, i już?
Lub przez gui, jak wgrasz 12.09. Tak.
Gdzie mogę znaleźć 12.09 ?
I w zasadzie czym rozni sie od tego co ja podałem?
Obecnie prawie niczym w Twoim przypadku. To też pochodzi z trunka.
http://downloads.openwrt.org/attitude_a … x/generic/
Jeszcze mam pytanko, mam drugi router. I chciałbym aby router z openwrt czyli ten tp-link połączył sie z drugim routerem jako klient i bral z niego internet. Czyli zeby dzialal jako repeater.
NETGEAR (AP) (stock) --(wifi)---> (Client) TP-LINK (openwrt) ----(LAN/WiFi)----> Komputery
Widzialem poradniki itd. na stronie. Ale zaden z nich nie chce zadzialac. NIe moge uzyskac dostepu do internetu. Jak skonfigurowac tego TP-LINK'a?
Jeżeli klient to normalnie jako apclient, opis jest na eko.one.pl przy okazji opisu trybu pracy ath9k. Jako przekaźnik to relayd, w tym samym dokumencie.
Nie dziala. Jak bym tego nie skonfigurowal. Nie mam pojecia jak to skonfigurowac. Mozna jakos to wytlumaczyc?
Sorry, ale przy takim podejściu nigdy pomocy nie dostaniesz. Niby jak chcesz że Ci ktoś pomógł jak nie piszesz co nie działa, co ustawiłeś, co zmodyfikowałeś i jak wygląda sprawa połączenia? Mamy zgadywać?
"Nie działa" nie jest odpowiedzią. Mi działa.
Rozumiem. Zainstalowalem czysty obraz 12.09 do tego tp-linka, ustawilem haslo. I teraz probuje polaczyc sie z siecia drugiego routera, i jego internet przedluzyc. Nic poza tym nie ustawialem ani nie modyfikowalem. Staralem zmienic pliki network i wireless tak jak tutaj: http://eko.one.pl/?p=openwrt-ath9k#trybapapclient. Ale nic to nie daje, brak internetu. Ping w zakladce "Diagnistic" nie znajduje polaczenia.
Ehh, a może pokazał byś pliki które zmodyfikowałeś?
z sekcji wan usuń ten ifname. Nie masz żadnego kodowania na radiu?
Usunąłem ten ifname. Włączyłem radio, połączył się z AP, lecz nadal brak internetu ;/
Mam pytanie, czy moglby pan polecic mi strone na ktorej moglbym zrozumiec i nauczyc sie zasady dzialania tego oprogramowania? Gdzie sa jakies poradniki, czy opisy.
ping 8.8.8.8 z routera działa?
ping google.com z routera działa?
ping 8.8.8.8 z podłączonego po kablu komputera działa?
ping google.com z podłączonego po kablu komputera działa?
wiki.openwrt.org.
Nie dziala zaden ping
A ping routera po drugiej stronie? Jaki ip dostałeś na radiu?
Masz gotowy config
http://cabana.wro.com.pl/index.php/2012 … p-openwrt/
Zrobiłem tak, teraz połączył się z siecią, działa ping 8.8.8.8
ale ping google.com juz nie.
I nie ma nadal internetu
wszystko juz działa, odznaczyłem opcję "Use DNS servers advertised by peer" i dodałem dwa serwery DNS: 8.8.8.8 i 8.8.4.4.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → TP-Link TL-WDR4300 Kiedyś będzie wspierany?
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc