Temat: Jaki router pod przekaznik tor

Poniewaz jest to mój pierwszy post chcialem sie serdecznie przywitac smile

Zwraca sie z pytaniem do Was Koledzy czy moja wymyslona konfiguracja wypali i co uzyc do jej budowy.
Wymysliłem iz chcial bym użyc routera jak proxy tora. Chciał bym aby pc-ty podlaczone pod jego wi-fi wychodzily na zewnatrz tylko poprzez tor. Czy taka konfiguracja pozwli uzyc klienta rdp na podlaczonym pod router kompie i uzyskam polaczenie?
Jaki najlepiej router zakupic do takiego zastosowania i jaki obraz zainstalowac. Znalazlem na forum temat jak to uruchomic tylko nie wiem czy to bedzie dzialao jak sobie mysle.

Proszę o porady.
Z góry dziekuje

Pozdrawiam Seba

2

Odp: Jaki router pod przekaznik tor

1. Klienta tora masz np. standardowo gargoyle. Więc instalujesz plugin i jest, ale...
2. Tor wymaga dużo pamięci ram. Więc albo zwykły router z usb, dokładasz pendrive i formatujesz go (to też z gui), albo kupujesz / modujesz router od razu na 64MB ramu.

Tor z racji tego jak jest zrobiony __może__ być dość wolny. Więc czy da się przez niego pracować z rdp to musisz sobie po prostu sprawdzić.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

wlasnie chcialem to sprawdzic.
tylko nie wiem jaka maszyne zakupic i jak zkonfigurowac. Jesli chodzi o router to mam na ten cel z 600 zł. czyli jak wgram ten obraz to od razu bedzie dzialac czy trzeba jeszcze to konfigurowac? rozumiem ze interfejsu www on nie posiada?

4

Posiada interfejs graficzny, oczywiście że tak.

Najtańszy obecnie do tego celu będzie TP-Link TL-WR1043ND. Wgrasz angielską wersję Gargoyle będziesz to miał już domyslnie. Możesz grać moją polską, ale będziesz musiał doinstalować to sobie (z gui). W obu przypadkach potrzeby też będzie jakiś pewndrive (spokojnie 512MB-1GB wystarczy)

5

a jaki by sie nadal azeby nie stosowac pendriva?
i jaki do niego soft jesli jest to pl smile

6

Taki z co najmniej 64MB ramu. WNDR3700v2 lub WNDR3800 ew. ubiquiti routerstation pro jak chce Ci się składać całość.

7 (edytowany przez sebapulawy 2012-09-03 19:08:22)

http://allegro.pl/buffalo-whr-hp-g300n- … 62782.html  taki by sie nadal . Przepraszam ze tak kombinuje lecz nie jestem az tak obeznany i chce jak najbardziej uproscic.

a moze ktos ma gotowca na sprzedaz smile

8

Nie nada się. Ma tylko 32MB ramu i jest bez usb. Tzn chcesz gotowca - router + wgrany soft?

9

dokladnie router wgrany i zkonfigurowany soft - chetnie zakupie

10

Mogę Ci to kupić i skonfigurować - szczegóły na priv.

11

sorki - ale gdzie tu sa wiadomosci priv.... albo osleplem albo ich nie mam...

12

Mejla napisz po prostu.