Odp: owncloud - problem z uruchomieniem php
Próbowałem 4.0.7 ale nadal marudzi o składnie.
Dzięki.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → owncloud - problem z uruchomieniem php
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Próbowałem 4.0.7 ale nadal marudzi o składnie.
Dzięki.
Pisz więc do nich. To już było zgłaszane, ale poprzednio chyba to zignorowali.
Tak po przejrzeniu tego wątku. Jak ktoś ma problem z usuwaniem dużej ilości plików za pomocą rm to niech zmieni system na ext4 (oczywiście w przypadku pamięci flash bez księgowania). U mnie po zmianie z ext2 zniknęły problemy z wywalającym się rm.
Pozdrawiam.
A jak u was jest z prędkością działania OwnCloud? U mnie poszczególne zakładki OC ładują się około 7s więc raczej ciężko z tego korzystać.
Bo to php. Potrzebujesz dość silnej maszynki i dużo ramu.
No nic, to trzeba będzie poczekać, aż ktoś napisze coś podobnego, ale działającego dużo szybciej. ![]()
na TP 1043nd średnio... tzn wrzucilem sobie sam do tego galerie ale we flashu bo ta w php męczyła router strasznie. Odtwarzanie muzyki bez problemu, przeglądanie zakładek także szybko (napewno nie 7s) Uploadowanie plików, tak do 10mb ok więcej raczej lipa na tym sprzęcie ![]()
Wydaje mi się ze nie pomoże tu wiele pisanie innych aplikacji, poprostu do php musi być z deczka lepszy sprzęt.
Też mam 1043nd i zakładki wczytują się 5-7s..
Owncloud do 3.0.3 natywnie pod openwrt chodzi nieźle pod TL-WR1043ND. Z galerii nie korzystam, więc nie wiem jak z jej wydajnością. Niestety stara wersja ma problem z synchronizacją z klienta windows, więc zainstalowałem nowszą w chroocie pod debianem, ale tu kolejny problem (mało ramu i router ciągle swapuje). Właśnie szukam chipa do rammoda i zastanawiam się czy podejdzie z kingstona 512MB DDR400 dwustronnego bo mi taka kość została po starym lapku. W teorii to kość 32M16 ale dokładniej będę wiedział jak dotrę do domu.
Używam wersji /backfire/10.03.1/ jednak w paczkach brakuje php5-mod-zip aby uruchomić Owncloud.
Proszę o info, skąd mogę ściągnąć brakującą paczkę?
http://ecco.selfip.net/backfire/ar71xx/ … ar71xx.ipk
Tyle że jest to do wersji php z mojego repo.
Dziękuję, ruszyło.
Powie mi ktoś co jest nie tak?
date
Warning: phpinfo(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /tmp/usb_mount/0044195e-e695-4ec3-8a1f-b2159ce10554/www/index.php on line 4
w php.ini mam
[Date]
;date.timezone = Europe/Berlin
;date.default_latitude = 31.7667
;date.default_longitude = 35.2333
;date.sunrise_zenith = 90.583333
;date.sunset_zenith = 90.583333 Linie ze średnikiem na początku są pomijane.
Czyli co mam je usunąć?
Średniki ![]()
No tak usunąłem zrestartowałem i nadal to samo ![]()
Zainstalowałeś zoneinfo-core? Co zrestartowałeś?
Tak jest zainstalowane
Package zoneinfo-core (2011n-1) installed in root is up to date.Restartowałem router ![]()
Zobacz czy na pewno to odznaczyłeś.
No tak mam:
[Date]
date.timezone = Europe/Berlin
date.default_latitude = 31.7667
date.default_longitude = 35.2333
date.sunrise_zenith = 90.583333
date.sunset_zenith = 90.583333Europe/Warsaw ustaw lub dodaj zainstaluj zoneinfo-europe
Dziękuję kolejny raz
pomogło doinstalowanie zoneinfo-europe
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → owncloud - problem z uruchomieniem php
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc