@bartekww
Dzięki, to wiedziałem z przeszłości i zabawy z MR3220 i Anydatą.
@Cezary
Dzięki za ten link, jakoś nie odnalazłem kontynuacji tego wątku.
Piszę już z neta MR3420 + CT680
Udało się zestawić połączenie. Wgrany Gargoyle PL najnowszy, musiałem pare razy wykonywać te same polecenia, pare razy rebootować, żeby znalazło sterownik i dało się dodać modem, ale udało się! Dzięki wielkie już po raz drugi za pomoc
Świetne forum, świetna pomoc, nic dodać nic ująć.
Ten modem chce współpracować z 3ginfo lub nawet poprzez komendy putty chce pokazywać zasięg? (w przeciwieństwie do Anydaty 510L, która pokazuje cokolwiek dopiero po rozłączeniu)
EDIT/
No niestety byłoby za pięknie gdyby tak gładko poszło
Pojawił się mały problem, za każdym razem kiedy zmienie sobie jakies ustawienie w GUI, klikne zapisz zmiany (co chyba powoduje reboota automatycznego?), połączenie pada. Widać, że chce wstać (co chwile na pare sekund zapala się niebieska dioda oznaczająca ustanowienie połączenia, ale gaśnie i tak w kółko). Adres WAN nie jest pobrany, DNSy także. Jedyne rozwiązanie tego problemu to ponowne "zaprogramowanie" modemu przez putty komendami, do których linki od Was dostałem, czyli znowu usb_switchmode, znowu echo i wtedy wszystko wraca do normy. Tak jakby jakiekolwiek zapisanie zmian ustawień w GUI powodowało "zapomnienie" modemu, a teoretycznie przecież sterownik został zapisany. Mogę najpierw ustawić ruter, a następnie ustawić modem i zostawić i pewnie będzie działać, ale sytuacja jest dosyć dziwna, cokolwiek by się stało co wymaga ponownego włączenia rutera spowoduje brak internetu, a ja niestety przy tym ruterze nie mieszkam, jeśli wiecie o co mi chodzi.
Dobranoc, się zasiedziałem z tym sprzętem...