1

Temat: TP-WR1043ND - transmission i printserver pytania.

Witam wszystkich jako że to mój pierwszy post na tym forum.

Niedługo zamierzam kupić ten router i oczywiście wgrać do niego gargoyle PL.
Z założenia będę chciał używać rotuera do udostępnienia dysku po sieci (samba),FTP, podłączeniu drukarek i udostępnieniu ich oraz ewentualnie torrent. HUB którego użyje to Unitek Y-206P.

Pytania mam następujące:
1. Czy jest jakaś lista kompatybilnych drukarek i ich funkcjonalności ? Chce do niego podpiąć dwie leciwe drukarki tj. HP laserjet 1100 przez adapter LPT - USB - pytanie czy to w ogóle możliwe ? Druga drukarka to urządzenie wielofunkcyjne HP PSC 1510 , interesuje mnie czy będę mógł skanować z niego przez siec? Oryginalny firmware niby wspiera obie drukarki i możliwości jakich potrzebuje.

2. Torrent - naczytałem się sporo na ten temat ale nie znalazłem odpowiedzi więc pytam, transmission chciał bym używać tylko i wyłącznie do seedowania torrentów (ściągam torrent na komputerze, po jakimś czasie przerzucam na dysk sieciowy i seeduje) żeby zbierać rożnego rodzaju Bonus pointy/seedpointy itp na prywatnych trackerach, mam kilkaset torrentów na których jest 0 aktywności nikt się do mnie nie podłącza, a tylko są aktywne i punkty lecą.
Czy router wytrzyma  takie coś przy powiedzmy 200 torrentach, zero ściągania , samo seedowanie ?

2

Odp: TP-WR1043ND - transmission i printserver pytania.

1. W sumie tego nie wiesz jak nie podłączysz. Skanowania się nie spodziewaj z automatu, chyba że to sobie oprogramujesz
2. Na to też Ci nie odpowiem - nie sedowałem nigdy takiej ilości, więc nie mam doświadczenia.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

1. Czym oprogramuje ?
2. Jaka ilość seedowałes i nie było problemu ?

4

1. sane lub usbip
2. Nigdy więcej niż 3-4szt. Więc nie mam żadnego pojęcia ile wytrzyma

5

1. Używając usbip będę mógł korzystać z tak udostępnionej drukarki na kilku komputerach (3) oczywiście nie w jednym czasie.
Ile urządzeń można tak podłączyć za pomocą usbip, tzn mogę np. obie drukarki tak udostepnić i z nich korzystać? Druga sprawa to widzę że problemem może być client pod windowsem ale z tym się już za dużo nie poradzi.

2. Pozostaje mi wszystko podłaczyc jak będę miał router i sprawdzić doświadczalnie, jak będę wiedział co i jak to pochwale się na forum.

6

1. Jezeli chodzi o samą drukarkę to możesz sprawdzić to co jest w gargoyle  standardowo. Ze skanowaniem jest już gorzej.