1

Temat: TL-MR3020 jak doladowac karte ?

Panowie powiedzcie mi czy po wgranie softu ze strony glownej istnieje mozliwosc doladowyania karty z poziomu routera ? Albo czy jest moze jakis pakiet dzieki ktoremu dostajemy taka mozliwosc ? Bo ciagle wyciaganie karty i przekladaniej do telefonu to bez sensu jest.

2

Odp: TL-MR3020 jak doladowac karte ?

a nie możesz poprostu doładować tej karty z innego nr telefonu ??

TL-WR1043ND: HDD-USB, extroot, LCD, Pilot, MP3 - Radio Player, NAS, Torrent, FTP, Sterowanie głosem, Komunikaty Głosowe, Termometr, PowerSwitch - Sterownik oświetlenia, Budzik, LTE - ODU IDU 200
Raspberry Pi + HDMI-VGA + Lcd Controller + Lcd z laptopa = Pogodynka smile

3

no wlasnie nie. Chodzi o to by mozna bylo ja doladowywac z poziomu routera badz modemu.

4

Kodami ussd. Zobacz na eko.one.pl przykłady na play, jak nie chcesz się bawić minicomem to sobie skrypt możesz napisać do gcom'a.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5

no tak ale tam nie widze zeby byly kody na doladowanie sad Do tego napisano tam ze dziala to na e170, natomiast ja mam e1820. Nie chcialbym zmieniac softu jesli on nie daje takiej mozliwosci, poniewaz router jest na dzialce od tesciow a oni beda marudzic zeby to jakies kombinowanie. Niestety ale nie wiem jak napisac taki skrypt wiec odpada sad

6

Idź do kiosku kup sobie paragonik z doładowaniem. Będziesz miał tam kod jaki musisz wpisać. Skoro tego używasz to chyba robiłeś to już, prawda?

Przykład dotyczy E170, ale działa to tak samo na każym modemie.

Czy Ty piszesz o oryginalny sofcie?

7 (edytowany przez wabikboy 2012-06-18 16:10:13)

AT+CUSD=1,"*100*kod_doladowujacy#",15

nie wiem czy sie nie mylę ale powinno zadziałać  o ile masz w play

TL-WR1043ND: HDD-USB, extroot, LCD, Pilot, MP3 - Radio Player, NAS, Torrent, FTP, Sterowanie głosem, Komunikaty Głosowe, Termometr, PowerSwitch - Sterownik oświetlenia, Budzik, LTE - ODU IDU 200
Raspberry Pi + HDMI-VGA + Lcd Controller + Lcd z laptopa = Pogodynka smile

8

Cezary napisał/a:

Idź do kiosku kup sobie paragonik z doładowaniem. Będziesz miał tam kod jaki musisz wpisać. Skoro tego używasz to chyba robiłeś to już, prawda?

Przykład dotyczy E170, ale działa to tak samo na każym modemie.

Czy Ty piszesz o oryginalny sofcie?

Nie chodzilo mi o same kody na doladowanie konta, tylko o kod do skryptu wink tak jak powiedzialem glownie rozchodzi mi sie o to czy da sie jakos tak zrobic na opewrt zeby przez router wpisywac kod na doladowanie. Bo wiem ze mozna zarejestrowac karte i wtedy robic to przez strone play, ale wtedy tylko z konta bankowaego mozna doladowac.

9

opengt
 set com 115200n81
 set comecho off
 set senddelay 0.02
 waitquiet 0.2 0.2

send "AT+CUSD=1,\"*100*tutajcod#\",15^m"
 exit 0

Ot i cały skrypt. A wywołanie to gcom -d /dev/ttyUSB0 nazwategoskruptu