Temat: Nowy Target
Chciałbym skompilować sobie OpenWrt dla platformy która nie występuje źródłach pobranych z SVNa. Nie podaje co to ma być bo sam jeszcze nie jestem pewien (nie zdecydowałem się ostatecznie). To nad czym najpoważniej myślę to nowa wersja układu typu pxa (arm). Pxa występuje w liście target-ów ale jest do starej wersji 2xx a ja bym chciał nowsze 3xx. Tyle tytułem wprowadzenia.
Producenci płytek (typu COM) którymi się interesuję widzę, że zapewniają stosowne wsparcie dla linux-a. Dla przykładu w archiwum od jednego z producentó w katalogu kernel odnajduję pliki .patch, .config oraz jakiś plik bez rozszerzenia ale w nazwie mający uImage Wszystko to dla kernela 2.6.31 i 2.6.26
Z tego co w dokumentacji OpenWrt wyczytałem w katalogu target należy stworzyć nowy katalog dla nowej platformy. W nim utworzyć stosowny Makefile, katalogi patches i profiles. W tym ostatnim stworzyłem plik o rozszerzeniu .mk. Dane wpisane plików makefile i .mk widoczne są w uruchomionym menuconfig.
I teraz nie wiem co dalej. Gdzie trzeba umieścić pliki dostarczone przez producenta sprzętu? Jak dalej postępować? Czego jeszcze nie zrobiłem? Gdzie się umieszcza źródła różnych kerneli? Itd. Prosił bym o jakieś rady lub linka do jakieś stosownej dokumentacji / howto.