1

Temat: transmission od strony wan (zabezpieczenie?)

Witam serdecznie,

Mam dostęp do transmission od strony wan domyślnie na porcie 9091. Czy można w configu ustawić tak aby przy dostępie od strony wan wołał nazwę użytkownika i hasło, lub jakoś inaczej to zabezpieczyć?. Teraz każdy kto zna mój hostname i port może mi skasować torrenty, itp.

Pozdrawiam

TP-Link TL-WDR4300 Mod, CPU 700MHz, Flash 16 MB, Gargoyle 1.5.11.4, extroot + dysk zewnętrzny Samsung (S2), kamerka MS LifeCam HD-5000
TP-Link TL-WR1043ND Mod, RAM 64 MB, chłodzenie pasywne, Gargoyle 1.5.10.14, extroot, kamerka Logitech HD Webcam C270

2

Odp: transmission od strony wan (zabezpieczenie?)

Tak, ustaw rpc_authentication_required/rpc_username/rpc_password. Opcji w ogóle nie przejrzałeś.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Odp: transmission od strony wan (zabezpieczenie?)

Dziękuję, raczkuję w linuksie i raczej nie dokonuje zmian których nie jestem pewny, sporo mnie ta ostateczna konfiguracja Gargoyle czasu kosztowała... Jeszcze raz dziękuję i podziwiam Cie za mega wiedzę.

TP-Link TL-WDR4300 Mod, CPU 700MHz, Flash 16 MB, Gargoyle 1.5.11.4, extroot + dysk zewnętrzny Samsung (S2), kamerka MS LifeCam HD-5000
TP-Link TL-WR1043ND Mod, RAM 64 MB, chłodzenie pasywne, Gargoyle 1.5.10.14, extroot, kamerka Logitech HD Webcam C270