Temat: Cron 'zawiesza się'?

Mój problem objawia się w ten sposób, że cron niejako 'zawiesza się' - tj. zaplanowane zadanie nie wykonują się, ale są zapamiętane.
Po ręcznym restarcie wykonywane są wszystkie zadania, które były zaplanowane. (np, jeśli miało się wykonać raz na godzinę, a cron 'zawiesił się' około 3 godziny temu to po wpisaniu /etc/init.d/cron restart zadanie uruchamia się trzykrotnie. W jaki sposób to diagnozować?

2

Odp: Cron 'zawiesza się'?

A czasami nie masz jakiegoś procesu który się nie kończy i wisi cron na nim?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

mam w crontabie te, które były tam bezpośrednio po instalacji oraz dodany skrypt php który według logów nie zapętla się i nie ma prawa się raczej zapętlić

4

To co jest standardowo działa i cron działa na tym bez żadnych problemów - usuń na chwilę skrypt i zobacz.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5

'zawiecha' zdarza się raz na dwa-trzy dni. Czasem wytrzymuje tydzień. Wczoraj przeprojektowałem skrypt, ustawiłem limit czasu wykonania (domyślnie bez limitu) i zobaczę czy problem będzie dalej występował.

6

po liftingu problem nadal występował, więc zamiast przez crona uruchamiam go teraz jako daemon, własnym skryptem przez init.d i wszystko gra.