51

Odp: Zawsze pod górke tym razem kamera

Chyba że proces się wykłada i po prostu danych nie odsyła.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

52 (edytowany przez wabikboy 2012-05-25 16:17:19)

hmm teraz pyta czy chce zapisać plik z tesj strony zamiast wyświetlić obraz hmm

Dziwne zachowanie przeglądarki IE 9 a na google chrom pokazuje normalnie hmm

TL-WR1043ND: HDD-USB, extroot, LCD, Pilot, MP3 - Radio Player, NAS, Torrent, FTP, Sterowanie głosem, Komunikaty Głosowe, Termometr, PowerSwitch - Sterownik oświetlenia, Budzik, LTE - ODU IDU 200
Raspberry Pi + HDMI-VGA + Lcd Controller + Lcd z laptopa = Pogodynka smile

53

U mnie tak samo. Chorme tylko działa. Można jeszcze jakąś opcję zmienić w FF i wtedy też pokazuje.

54 (edytowany przez kamillo 2012-05-25 22:39:11)

W przeglądarce IE poprostu brakuje jakiejś wtyczki i nie wyświetla obrazu, tylko chce zapisywać plik. Miałem dokładnie ten sam problem ale nie znalazłem  czego brakuje w IE. Natomiast w Mozilli i Chrome działa bez problemu, przynajmniej u mnie

55

1. Czy można zrobić skrypt który sprawdza  czy istnieje /dev/video0 jeśli nie to ładuje ponownie sterownik a, potem uruchomia motion ?  po co  a no właśnie nie za każdym razem po restarcie routera ładuje się sterownik i proces motion sie zwiesza jak chce uruchomić kamerke i tylko reboot pomaga aby zabić ten proces.

TL-WR1043ND: HDD-USB, extroot, LCD, Pilot, MP3 - Radio Player, NAS, Torrent, FTP, Sterowanie głosem, Komunikaty Głosowe, Termometr, PowerSwitch - Sterownik oświetlenia, Budzik, LTE - ODU IDU 200

56

if [ -e /dev/video0 ]; then
insmod ....
motion
fi

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

57

Dzieki ! smile

a czy jest cos alternatywnego do motion ?? bo widze ze proces i tak sie zwiesza i tylko restart pomaga hmm