Temat: MR-3420 i gubienie statystyk w 3ginfo?

Czym może być spowodowane gubienie statystyk w pakiecie 3ginfo na MR-3420 (mimo aktywnej sesji dane są gubione-czasami całość download+upload, czasami przemiennie)???

2

Odp: MR-3420 i gubienie statystyk w 3ginfo?

3ginfo nie ma statystyk. o Co pytasz?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Cezary napisał/a:

3ginfo nie ma statystyk. o Co pytasz?

Jak nie ma-jest ilość wysłanych odebranych danych podczas 1-sesji (z tym że gubi mi te statystyki, całkiem przypadkowo-raz tylko download, niekiedy całość) . Teraz np. to wygląda tak:                               Status:PołączonyCzas połączenia:2 dni, 13:01:40Pobrano:598.8 MiBWysłano:138.1 MiBOperator:PlusTryb pracy:HSPA+Siła sygnału:48%

4

Ano nie ma, to nie są statystyki 3ginfo. To informacja z systemu, z interfejsu (ifconfig zrób to je zobaczysz). I tak, mogą się wyzerować przy  ponownym połączeniu, kiedy podnosi się ponownie interfejs.

5

Cezary napisał/a:

Ano nie ma, to nie są statystyki 3ginfo. To informacja z systemu, z interfejsu (ifconfig zrób to je zobaczysz). I tak, mogą się wyzerować przy  ponownym połączeniu, kiedy podnosi się ponownie interfejs.

Ok! To że się resetują przy nowej sesji to logiczna prawidłowość, ja mam sesje które trwają tygodniami. Same statystyki są dostępne na routerze, tak byłem tylko ciekaw dlaczego, bo to wszystko ładnie i szybko wyświetlane jest w 3ginfo. (myślałem że może szwankuje RAM lub jest to wina systemu plików na extroot).  smile

6 (edytowany przez chauwa 2012-06-25 15:25:01)

Witaj cezary smile
Tak przypadkiem napatoczył mi się ten temat wink

Faktycznie statystyki 3Ginfo zle wskazuja np. teraz

Status:Połączony
Czas połączenia:0 dni, 18:06:18
Pobrano:328.1 MiB
Wysłano:210.0 MiB

faktyczny stan  dla przykładu tylko z dzisiaj łącznie 8GB, wzięte z zakładki "zużycie pasma"
przy okazji w tej zakładce  przycisk" Pobieranie danych o zużyciu"na samym dole nie działa i wypluwa cat: can't open '/tmp/do_bw_backup.sh': No such file or directory
big_smile

Drobne bugi które nie kolidują z sprawnym działaniem smile

No tak czasami gdy połączenie zostanie zerwane przez modem w tej zakładce jest dziura w statystykach i na wykresach, rożnie czasami pól godziny czasami pól dnia

7

3ginfo nie gubi statystyk, bo ich nie ma smile Dane które widzisz są pobierane z systemu z interfejsu i dotyczą bieżącej sesji. Jeżeli nastąpi rozłączenie i down interfejsu to i dane z niego są przez system usuwane. Przy następnym podniesieniu mogą być zero.

Sprawa z przyciskiem jest już poprawiona i będzie dostępna z następnym wydaniem.