Temat: MR-3420 i gubienie statystyk w 3ginfo?
Czym może być spowodowane gubienie statystyk w pakiecie 3ginfo na MR-3420 (mimo aktywnej sesji dane są gubione-czasami całość download+upload, czasami przemiennie)???
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → MR-3420 i gubienie statystyk w 3ginfo?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czym może być spowodowane gubienie statystyk w pakiecie 3ginfo na MR-3420 (mimo aktywnej sesji dane są gubione-czasami całość download+upload, czasami przemiennie)???
3ginfo nie ma statystyk. o Co pytasz?
3ginfo nie ma statystyk. o Co pytasz?
Jak nie ma-jest ilość wysłanych odebranych danych podczas 1-sesji (z tym że gubi mi te statystyki, całkiem przypadkowo-raz tylko download, niekiedy całość) . Teraz np. to wygląda tak: Status:PołączonyCzas połączenia:2 dni, 13:01:40Pobrano:598.8 MiBWysłano:138.1 MiBOperator:PlusTryb pracy:HSPA+Siła sygnału:48%
Ano nie ma, to nie są statystyki 3ginfo. To informacja z systemu, z interfejsu (ifconfig zrób to je zobaczysz). I tak, mogą się wyzerować przy ponownym połączeniu, kiedy podnosi się ponownie interfejs.
Ano nie ma, to nie są statystyki 3ginfo. To informacja z systemu, z interfejsu (ifconfig zrób to je zobaczysz). I tak, mogą się wyzerować przy ponownym połączeniu, kiedy podnosi się ponownie interfejs.
Ok! To że się resetują przy nowej sesji to logiczna prawidłowość, ja mam sesje które trwają tygodniami. Same statystyki są dostępne na routerze, tak byłem tylko ciekaw dlaczego, bo to wszystko ładnie i szybko wyświetlane jest w 3ginfo. (myślałem że może szwankuje RAM lub jest to wina systemu plików na extroot). ![]()
Witaj cezary ![]()
Tak przypadkiem napatoczył mi się ten temat ![]()
Faktycznie statystyki 3Ginfo zle wskazuja np. teraz
Status:Połączony
Czas połączenia:0 dni, 18:06:18
Pobrano:328.1 MiB
Wysłano:210.0 MiB
faktyczny stan dla przykładu tylko z dzisiaj łącznie 8GB, wzięte z zakładki "zużycie pasma"
przy okazji w tej zakładce przycisk" Pobieranie danych o zużyciu"na samym dole nie działa i wypluwa cat: can't open '/tmp/do_bw_backup.sh': No such file or directory
![]()
Drobne bugi które nie kolidują z sprawnym działaniem ![]()
No tak czasami gdy połączenie zostanie zerwane przez modem w tej zakładce jest dziura w statystykach i na wykresach, rożnie czasami pól godziny czasami pól dnia
3ginfo nie gubi statystyk, bo ich nie ma
Dane które widzisz są pobierane z systemu z interfejsu i dotyczą bieżącej sesji. Jeżeli nastąpi rozłączenie i down interfejsu to i dane z niego są przez system usuwane. Przy następnym podniesieniu mogą być zero.
Sprawa z przyciskiem jest już poprawiona i będzie dostępna z następnym wydaniem.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → MR-3420 i gubienie statystyk w 3ginfo?
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc