1

Temat: drukarka zawiesza druk, asus wl 500gp v2

Witam, pisałem o tym problemie w swoim temacie o instalacji Openwrt na asusie, ale tam cisza. wiec zamiast rozwijać temat zbiorczy postanowilem napisac oddzielny wątek na ten temat wink

Do rzeczy:
Na oryginalnym firmware Asusa mialem początkowo problemy z instalacją drukarki, druk wieszał się po wykonaniu jakis 80%.
Poradzilem sobie z tym zaznacząjąc w opcjach portu drukarki pole zliczania bajtów LPR.

Niestety teraz, po przejsciu na openwrt mam ten sam problem, ale mojego rozwiazania zastosować już nie mogę, gdyż port korzysta z protokołu RAW (a nie LPR jak bylo w oryginale).

moja drukarka to hp deskjet 3845

ktoś ma pomysł?

2

Odp: drukarka zawiesza druk, asus wl 500gp v2

p910nd jest prostym programem który to co otrzymał na porcie przesyła na usb. I tyle. Nie kolejkuje, nie ma bufora, nie nie sterowników dlatego jest własnie raw. Może ta drukarka nie chce działać w ten sposób, zdarzają się takie drukarki.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3 (edytowany przez siutek 2012-05-14 11:14:54)

być może masz racje, ale drukarka (teoretycznie) powinna pojsc na protokole LPR (przynajmniej na oryginalnym sofcie dzialala). moze jest jakaś alternatywa dla p910nd, ktora daje mozliwosc korzystania z protokolu LPR?

4

Masz cupsa jeszcze.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.