Odp: TP-Link MR3420 - jaki firmware? Czy warto w ogóle zmieniać?
Ok chyba się udało przez Winscp. Nie wiem dlaczego tylko nie chce mi logować na Macu przez Cyberduck. A czym różni się Winscp od Putty? Tylko przez Putty można wgrać pakiety?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → TP-Link MR3420 - jaki firmware? Czy warto w ogóle zmieniać?
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ok chyba się udało przez Winscp. Nie wiem dlaczego tylko nie chce mi logować na Macu przez Cyberduck. A czym różni się Winscp od Putty? Tylko przez Putty można wgrać pakiety?
scp a ssh to dwa różne protokoły do czegoś innego służące.
Szybkie googlowanie daje wynik: "With an easy to use interface, connect to FTP (File Transfer Protocol), SFTP (SSH Secure File Transfer), WebDAV (Web-based Distributed Authoring and Versioning), Amazon S3, Google Cloud Storage, Windows Azure, Rackspace Cloud Files and even Google Docs." Więc jak chcesz tym czymś się połączyć, jak żadna z wymienionych usług nie jest domyślnie zainstalowana na tym routerze?
witam jeszcze raz ![]()
sporo czasu minęło, nic jeszcze poza wrzuceniem softu, nie zrobiłem. Jakoś wystarcza mi że router działa. Ale widzę ze pojawiła sie aktualizacja do mojego modelu z 21.04, ja mam wgrany chyba z 15 kwietnia. Jak ją wgrać?
System/aktualizacja/ i po prostu wybieram plik?
Tak jest.
dziękuje:) teraz znowu jeszcze jedno pytanie, czy extroota warto robić na usb 4 lub 8gb? Czy lepiej na dysku zewnętrznym(większa pojemność)? Jeśli nie zrobię extroota, to jakie pakiety zmieszczą się w pamięci flash routera, które polecasz? Tak na próbę chciałbym coś wgrać, żeby zobaczyć 'jak to działa' ![]()
najbardziej chciałbym mieć streaming muzyki, np. na pendrive 8gb wrzuciłbym sobie pare albumów i router by robił za serwer. Bo na streaming flmów nie liczę, pewnie co chwile by się 'cięło'.
Ja mam extroota na 64MB
. Ile potrzebujesz tyle zrób po prostu. Czemu ma się ciąć? Jesteś w stanie uzyskać powyżej 10MB transfery, więc co ma się ciąć?
ok, powiedzmy że robię extroota na 4/8GB. Mam tam już jakiś pakiet albo kilka, co się stanie jak odłącze wtedy pendrive? Wszystko będzie dalej dzialać ale 'fabrycznie' ? ![]()
Tak. Na routerze masz jedną konfigurację, jak uruchomisz z extrootem możesz mieć całkiem inną. Oczywiście odłączasz nie w trakcie pracy routera...
aktualizacje wgrywam jako sysupgrade.bin czy factory.bin ? Mam już Gargoyle to chyba sysupgrade.bin tak?
Później robię extroota. Według tego : http://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?id=1807
i na koniec chciałbym postawić tam mini-serwer do muzyki. I jaki polecasz pakiet do tego? Z góry dziękuje, naprawde ![]()
Nawet w okienku gdzie robisz aktualizację pisze czego masz używać. sysupgrade.
Zdefiniuj "serwer muzyki". mpd? daap? dlna?
raczej dlna. Bo używam w tej chwili na macu PS3 media server ale wiadomo, musi być włączony cały czas żeby przesyłac muzykę. A tak to miałbym usb w routerze cały czas ![]()
edit/ i jeszcze mówisz żeby nie odłaczać usb z extrootem podczas pracy routera. Jak bede chciał wgrać jakiś film czy muzykę na usb żeby udostępnić to jak najszybciej?
Więc bez sensu. Jak mac'a to itunes sobie postaw na routerze, przynajmniej "natywna" obsługę będziesz miał.
Zasób dyskowy możesz udostępnić przeciaż - po ftp, otoczeniu sieciowym czy macowym netatalk
czyli serwer iTunes postawić na Extroocie? bo nie chce właczać maca tylko po to żeby przesyłać muzykę do wieży
co prawda biblioteka ma troche GB, ale wybrałbym kilka albumów i wtedy na 6-7 GB bym się zmiescil (pendrive do routera).
Dokładnie tak.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → TP-Link MR3420 - jaki firmware? Czy warto w ogóle zmieniać?
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc