1 (edytowany przez viper_lasser 2012-05-03 14:13:42)

Temat: Router z portem usb + zewnętrzny hdd + tv

Witam
W jaki sposób mogę zasymulować podpięty router z portem usb, hubem i dyskiem zewnętrznym oraz dodatkowo podpiętym drugim kablem usb do tv tak żeby tv myślało że ma podpiętego pendrive'a lub jakąś pamięć ?
Da się do tego celu wykorzystać np tl-mr3220 lub tl-mr3020 czy raczej nie bardzo ?

Zależy mi na tym żeby koło tv tego typu http://www.euro.com.pl/telewizory-led-l … 3550.bhtml
które ma usb można było podpiąć router z jakimś dyskiem i po wifi wrzucać jakieś zdjęcia / filmy a przy okazji ten router z dyskiem służyłby też jako mini ftp z którego korzystali by wszyscy domownicy.

2 (edytowany przez frutis 2012-05-03 14:19:29)

Odp: Router z portem usb + zewnętrzny hdd + tv

Chcesz podpiąć router do tv za pomocą kabla usb?

Ten telewizor nie posiada ethernetu ani wifi.

3

Tak - dokładnie. To narazie tylko taki pomysł na szybkiego żeby podpiąć router kablem do tv (z dyskiem lub pendrivem)
Niestety ten tv nie ma złącza eth no chyba że ktoś zna patent na zmianę firmware'u tak żeby pod usb podpiąć jakiś adapter wifi + odpowiednia konfiguracja to było by super smile

4

Router jak i tv to hosty usb. Żeby je ze sobą połączyć trzeba specjalny kabel (tak mi się zdaje). A do tego dochodzi obsługa takiego połączenia która na 100% nie jest zaimplementowana w tv.

5

Krótko - nie da się w prosty sposób smile

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.