Temat: WR1043ND i saned

Witam. Chciałem sobie stworzyć możliwość skanowania przez sieć (drukarka HP PSC 1315). Zainstalowałem sane, działa. Z tym że chcę mieć możliwość skanować z komputerów. Użyłem demona saned, ale działa tylko w trybie debugowania (saned -d5). Kiedy program spod PC (sanetwain) się łączy i skanuje, jest ok, w logach też wszystko widzę. Z tym że kiedy wyłączam już sanetwain, saned na routerze się wyłącza. I teraz pytanie: co muszę zrobić żeby to się nie wyłączało?

TP-Link TL-WR1043ND V1, OpenWRT Chaos Calmer 15.05.1

2

Odp: WR1043ND i saned

saned -d5 &

?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Co prawda teraz saned się nie wyłącza, ale kiedy chcę ponownie odpalić sanetwain to nie łączy się z routerem - więc wychodzi na jedno. Z tego co mi się wydaje to trzeba to jaką usługę (?) zrobić - coś z init.d albo czymś w tym stylu.. tylko jak?

4

Właśnie w/w poleceniem odpaliłeś go - to to samo jak byś zrobił z palca, tylko że teraz w tło idzie. Więc samo saned -d5 działa czy nie?

5

Działa, ale kiedy odłącza się klient (sanetwain) to się wyłącza. Więc wywala mi błąd połączenia kiedy chcę się ponownie połączyć. I teraz kiedy dodaję & to też mi wywala błąd połączenia, z tym że niby proces trwa.

6

Więc tak nie możesz zrobić. Szukaj dalej rozwiązania.

7

jaros1024 ten skaner masz w drukarce wielofunkcyjnej? Jak to trzeba skonfigurowac w routerze? U mnie niby sie laczy sane z sanetwain pod windowsem ale nie rozpoznaje urzadzenia i sie rozlacza. Uruchamiam nawet saned -5d i w logach widac ze sie laczy i rozlacza.