Temat: TL-MR3220 brak dostepu do modemu...
Witam,
mam taki dziwny przypadek - moze ktos tez to przerabial. Zdarzylo mi sie to trzykrotnie, ostatni raz przez kilkoma minutami.
Gargoyle, dostep do internetu przez modem 3g, siec wifi oraz lan. Od czasu do czasu ruter przestaje byc dostepny przez LAN - wszystko dziala "normalnie", czyli strony www dzialaja, diody pracuja normalnie. Przyciskiem mozna wlaczyc i wylaczyc siec wifi... Siec wifi ma psk2 i haslo - wszystko dziala tak jak ustawione po konfiguracji...
Przy probie dostepu do rutera przez putty dostaje sie Connection refused, telnet oczywiscie nie dziala, urzadzenie bez klopotu wchodzi w tryb filesafe - ale i tak nie mozna sie do niego dostac po LAN... ani telnetem, ani putty.
Po straszliwej walce odkrylem ze moge dostac sie poprzez siec wifi z terminala na androidzie. Z niego wydaje twardo komende mount_root, firstboot - po nich, nie pamietam juz dokladnie po ktorej, jestem w stanie znowu zalogowac sie przez putty na haslo domyslne do gargoyle...
Co sie dzieje, na co mam zwracac uwage? Przerazajace sa momenty gdy czlowiek zdaje sobie sprawe ze modem dziala, tyle ze w sumie nie mozna z nim zrobic niczego...
Teraz wlasnie mam ten sam issue - ruter pracowal pieknie od 6h po lan-ie, wszystko perfect. Nagle ciach - niby dziala dalej, ale dostepu nie mam. Co smieszniejsze, wlaczyla sie siec wifi, choc jest normalnie wylaczona...