Odp: Samba-udostępnienie całego dysku
W /etc/init.d/samba (i samba-nmbd) zmień sobie killall /usr/sbin/smbd na killall smbd itp.
Nie odłącza się dysku jeżeli tam jakiś proces biega. Więc przed odmontowaniem/usunięciem dysku trzeba ubić wszystko.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Samba-udostępnienie całego dysku
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
W /etc/init.d/samba (i samba-nmbd) zmień sobie killall /usr/sbin/smbd na killall smbd itp.
Nie odłącza się dysku jeżeli tam jakiś proces biega. Więc przed odmontowaniem/usunięciem dysku trzeba ubić wszystko.
To wiem
niestety nie upilnowałem.
Jak powyższa zmiana ścieżek dostępu działa? W sensie: co było nie tak?
killall szuka procesu o takiej nazwie. Ścieżka niekoniecznie jest nazwą procesu.
Super, teraz rozumiem.
Sprawdzam teraz obsługę przycisku BTN_1.
W katalogu /etc/hotplug.d/button mam pliki 00-button i 05-3g.
Z tego co przeczytałem w standardzie Twoich obrazów jest już obsługa krótkiego naciśnięcia (WiFi) oraz długiego (reboot).
Jak mogę zmodyfikować obsługę długiego naciśnięcia - czy edytując jakiś plik czy tylko przez UCI?
/etc/config/system
Tam to jest. Skrypty od hotpluga zostaw w spokoju, dobre są.
to z niewiedzy a nie z powodu chęci ulepszania ![]()
Cezary - rozumiem, że w powyższym to co jest w apostrofie po 'handler" to sekwencja obsługi zdarzenia?
Jeśli powyższe to prawda, rozumiem że tam może być wiele instrukcji oddzielonych średnikiem?
Które wykonują się, tak. Ale lepiej napisz swój skrypt który robi wszystko co chcesz i wywołaj po prostu skrypt.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Samba-udostępnienie całego dysku
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc