Temat: Brak pamieci Flash
Witam,
Skonczyla mi sie pamiec w gargoyle na tplinku. Czy mozna cos usunac np. Jakies cache czy cos w podobie? Bo musze zmienic konfiguracje a nie nadpisuje mi plikow. Z gory dzieki za pomoc.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Brak pamieci Flash
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam,
Skonczyla mi sie pamiec w gargoyle na tplinku. Czy mozna cos usunac np. Jakies cache czy cos w podobie? Bo musze zmienic konfiguracje a nie nadpisuje mi plikow. Z gory dzieki za pomoc.
/lib/data
Dane statystyczne o transferach.
Nie udaje się. Wydaje mi się, że system ma 0 pamięci i przez to nie można nic zrobić w systemie plików. Teraz zgrałem sobie pliki konfiguracyjne na pendrive i chciał bym go całkowicie zresetować do ustawień fabrycznych (Gargoyle) żeby również zwolnić miejsce, utworze sobie partycje na pendrive i będzie ok na przyszłość. Tylko nie mogę tego zrobić ani przez reset do ustawień fabrycznych ani próbując wgrać nowy firmware Gargoyle. Próbowałem też usuwać pakiety, ale się nie udawało, bo wyskakiwało, że są one potrzebne (zależne od innych), a usunąć tych innych też się nie dało. MASAKRA!
Ma ktoś pomysł co mogę zrobić?
Dobra temat się jeszcze bardziej skomplikował. Coś namieszałem wgrywając nowego Gargoyle'a. Obecnie wygląda to tak. Panel GUI przez przeglądarkę w ogóle się nie włącza, przy próbie połączenia przez SSH dostaję błąd, łączy się przez telnet, ale nie ma komendy passwd, screen poniżej:

DHCP nie daje mi IP, muszę ustawiać ręcznie. Proszę o pomoc bo potrzebuję pilnie działającego routera... z góry dzięki!
reset for default? ![]()
Napisalem ze nie moge wejsc do panelu przez przegladarke. Jesli da sie to zrobic przez telnet to poprosze o instrukcje ![]()
Poczytaj to http://eko.one.pl/?p=openwrt-failsafe
Chodzi mi o przytrzymanie przez 30s przycisku restart na spodzie routera
Dzięki snifer !!!! Jesteś mistrzem ![]()
LiO - dzięki za chęci, ale to tak chyba nie działa w przypadku zmodyfikowanego softu routera ![]()
Działa też ![]()
Aha, no to następnym razem spróbuje. Oby nie było okazji ![]()
Lepiej robić extroot. Wczoraj z nudów zainstalowałem prawie wszystkie pakiety z repo (z częścią miałem problem) i mam:
root@WR1043ND:~$ df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
/dev/root 4.0M 4.0M 0 100% /rom
tmpfs 30.2M 2.0M 28.2M 7% /tmp
tmpfs 512.0K 0 512.0K 0% /dev
/dev/sda1 6.9G 793.8M 6.1G 11% /overlay
mini_fo:/overlay 4.0M 4.0M 0 100% /
Polecam jeszcze dodać obsługę SWAP ![]()
U mnie na razie używa tylko 2 MiB swap (ale mam 64 MiB ramu).
Mam wlasnie zamiar zrobic extroot i swap, nawet probowalem juz ale cos mi sie nie udalo, jeszcze bede probowal. Jade zgodnie z instrukcja i nie zawsze jest tak jak jest napisane. Instrukcja z tej strony. Dzieki
Co jest inaczej niż jest napisane?
Jak probuje sformatowac partycje zgodnie z tabelka to wyskakuja mi bledy najpierw ze partycja jest zamontowana, po odmontowaniu przez umount jakis inny, wkoncu sda1 udaje sie sformatowac a sda2 nie ma wogole... To pewnie z mojej niewiedzy wynika, nie wiem. Ogolnie od formatowania zaczynaja sie schody wiec oczywistym jest ze mialem marne szanse na pomyslne ukonczenie ![]()
Więc pokaż co to za błędy.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Brak pamieci Flash
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc