Temat: Router z VOIP i USB z możliwością pod OpenWrt

Witam. Pytanie do fachowców, tak jak w temacie. Jaki możecie polecić router, który posiada bramkę VOIP, USB i można do niego wgrać OpenWrt?? Cenowo chciałbym się zmieścić w 250-300 zł
Ewentualnie jak nie ma takiej opcji w jednym urządzeniu, to jakie byłoby najrozsądniejsze rozwiazanie? TP Link WR1043ND + Bramka Voip osobno? Dodam też że router ten będzie pobierał internet w trybie bridge po wi-fi z TP Link MR3220 z odległosci ok 50-60m.

2

Odp: Router z VOIP i USB z możliwością pod OpenWrt

Żaden z voip nie ma openwrt, przynajmniej w zakresie który by Cię interesował. Bramkę voip osobno kup.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Odświeże troche temat, bo znowu stoję przez zakupem urządzenia pod VOIP. Tym razem chodzi o jak najtańsze rozwiązanie smile znalazłem na allegro routerki Linksys WRTU54G-TM. Z tego co widze to mają porty RJ-11 tylko czy ktoś wie czy jest to normalny VOIP? Widziałem gdzieś zdjęcia w necie że w środku są sloty na karty SIM? o co w tym biega? to chyba nie jest router z VOIP? Znowu gdzie indziej wyczytałem ze w standardowym firmware nie da sie skonfigurować VOIP, więc tutaj pytanie czy mozna do tego wgrać OpenWrt z możliwością konfiguracji VOIP smile moje zainteresowanie wynikło z ceny: 50zł za nowe sztuki

4

Działa na nim openwrt (bo to adm8668), ale co z tym rj11 tego już nie wiem.

5

hmm no ciekawe do czego maja te rj11. A gdzie moge znaleźć do nich firmware, bo do adm8668 nie widze w Twoim repo, ani na openwrt.org?

6

W svn jest, możesz sobie skompilować. Na sieci też był gość który robił obrazy na to urządzenia (znaczy się kompilował openwrt smile)