Temat: WRT160NL - przywracanie do życia
No i stało się - router leży - znów (drugi poprzednio WRT54GL) - zupełnia nowa sztuka prosto ze sklepu.
Włączyłem - poczekałem aż wszystko przestanie mrugać, zalogowałem się na strone administracyjną linksysa, spróbowałem upgradnąć system ale po sekundzie z oboma plikami co próbowałem dostawałem od razu "upgrade failed", no więc postanowiłem to zrobić wrzucając system przez tftp ale żeby mieć dostęp do neta (być podłączonym przez wifi innego routera i kablem do tego) postanowiłem zmienić adres routers z 192.168.1.1 na 192.168.2.1. No i od tego momentu się nie odzywa. Poczekałem 2-3 minuty zrestartowałem go i cały czas mruga mi "power light", próbowałem zresetować ustawienia trzymajć reset przez 5 sekund, 30 sekund i nici, próbowałem dojść do failsafe mode ale też nici - zresztą ta instrukcja na tej stronie wydaje się być bezużyteczna (http://wiki.openwrt.org/toh/linksys/wrt … lsafe.mode), nie ma czegoś takiego jak DMZ light.
Da się coś z tym zrobić bez "serial cable"? A jeśli nie to można gdzieś dostać gotowca?