1

Temat: Gargoyle i dwa układy WiFi czy się da?

Witam, szukam rozsądnego rozwiązania. Chciałbym dwa układy wifi w jednym urządzeniu. Dokładniej myślałem o TP-Linku z usb i gargoyle na pokładzie. Do niego dać kartę WiFi na usb. W taki sposób chciałbym aby jedna karta była jako wejście WAN. Czy jest taka możliwość?

2

Odp: Gargoyle i dwa układy WiFi czy się da?

Nie wiem czy dobrze rozumie, ale chcesz ta karte po to żeby była bezprzewodowym wejściem WAN? Przecież gargoyle pozwala na przydzielanie DHCP bezprzewodowo, więc wbudowane radio może służyć do odbierania i nadawania Wi-fi

3

kamillo napisał/a:

wbudowane radio może służyć do odbierania i nadawania Wi-fi

Z tego co zauważyłem to w tp-linku 1043 tryb AP klient +AP nie działa poprawnie. Przynajmniej ten wyklinany z gargoyle..
A tez jestem zainteresowany takim rozwiązaniem...

4

no właśnie chciałbym tryb AP klient +AP, jednak zależy mi na wydajności i stabilności. Dlatego pomyślałem o podpięciu wifi po usb jako WAN. Co do trybu AP klient +AP to jaki sprzęt to posiada i jaki stabilnie obsługuje smile

5

ap+apclient działa. Dodanie drugiej karty na usb jest możliwe, ale gargoyle w gui tego nie obsłuży, więc czeka Cię ręczna konfiguracja. Ale jak najbardziej jest to możliwe.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

6

Jak wygląda maksymalna prędkość ap+apclient jeśli klient łączy się bezprzewodowo z lapika? Druga sprawa jaki najlepiej sprzęt do podłączenia mojej pierwotnej myśli czyli jaki tp-link z usb i jakie usb wifi do niego aby to wszystko działało jak powinno?

7

Na jednym układzie? Ile osiągasz? To podziel tą wartość na 2.

Działają karty na rt73, atherosach. Ale jak nie kupisz karty to się nie dowiesz na jakim chipie jest.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.