1

Temat: Asus WL-500gP V2 czy Linksys WRT160NL-EE

Co będzie bardziej bezproblemowe i stabilniejsze z openwrt ?
Zależy mi na wifi i usb. Asus niby ma dwa usb ale z tego co czytałem nieprzyzwoicie wolne i są problemy z WIFI.
Od czasu do czasu chciałbym podłączyć modem HSDPA gdy główny dostawca zawiedzie.

Czyli chyba lepiej linksys + hub usb ?

2

Odp: Asus WL-500gP V2 czy Linksys WRT160NL-EE

Stanowczo wrt160nl. Jest za tą samą cenę - a wielokrotnie wydajniejszy i bardziej przyszłościowy.

Zresztą  - opisy masz tutaj, a recenzja moja jest tutaj: http://openlinksys.info/forum/viewthrea … ad_id=8677

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Cezary napisał/a:

Stanowczo wrt160nl. Jest za tą samą cenę - a wielokrotnie wydajniejszy i bardziej przyszłościowy.

Zresztą  - opisy masz tutaj, a recenzja moja jest tutaj: http://openlinksys.info/forum/viewthrea … ad_id=8677

do asusa da się dolutować jeszcze 2 USB i 2 RS - nie znalazem nic o modach wrt160nl - coś się da ?

4

Jeszcze nic nie wiadomo o tym.

Asus daje na USB max 3,5MB/s - w praktyce jest połowa tego.

5

j.w. procesor 400Mhz w Linksysie (czyli w praktyce większa wydajność USB) i lepsze radio, moim zdaniem nie ma co się nawet zastanawiać.

6

hmmm ja jakos mialem dziwne wrazenie z linksysami. W robocie mam jednego linksysa na ktorego nie idzie wrzuci wrt ale ten router strasznie sie zapych jak sie np. sciaga torrenty. Natomiast moja kobieta kupila sobie jakiegos linksysa tego z nowszych ale bez usb i tez braku chyba mozliwosci instalowania wrt i tez ten linksys jest strasznie ograniczony nie wszyscy moga sie radiowo poladczyc slaby zasieg a byl wymieniany na rzecz liveboxa ale widze ze ta siec nie chodzi jak dawniej... niewiem ale jakos nie przekonuje sie po tych wydarzeniach do linksysow. Moj asus wl500gp chodzi jak maszynka. ale oczywiscie wybor nalezy do ciebie pozdro

7

Ostatnio praktycznie każdy linksys to inna platforma i bebechy. wrt160nl posiada całkowicie atherosa i dostateczną ilość pamięci żeby coś innego tam wrzucić. Inne nowe linksysy - standardowo - albo brak pamięci albo switch/radio jest jakieś inne i nie ma driverów do niego.

8

Podłączaliście do WRT160NL-EE  paswny hub usb ? będą tak działać dwa pendrive,modem hsdpa, przelotka usb2rs jednocześnie ?

9

Nie mam huba usb żeby to sprawdzić. Pewnie działa, bo i dlaczego by nie.