1

Temat: samknows + TL-WR1043ND ?

Witam,
zarejestrowałem się jakiś czas temu na samknows i  dostałem routerek po 14 dniach
Ku mojemu zdziwieniu paczka dotarła zwykłą paczką bez potwierdzenia odbioru itd. po otwarciu paczki znajduje się TL-WR1043ND kabelek, 3 anteny zasilacz.
Moje pytanie jest następujące czy można coś z tym firmwarem zrobić by uruchomić mu wifi bo domyślnie wifi nie działa ?

2

Odp: samknows + TL-WR1043ND ?

Z tym czyli z wgranym openWRT? Poczytaj główną witrynę smile
Np, po podpięciu logujesz sie przez przeglądarke. Wchodzisz konfiguracja i na samym dole masz siec bez przewodowa.

TL-WR1043ND Gargoyle:
1.6.2.2 (r42647),  by obsy oraz NAS z MiniDLNA i Transmission

wcześnej: HUB aktywny + drukarka + USB 2,5" + miniDLNA z napisami + torrent

3

dorado napisał/a:

Z tym czyli z wgranym openWRT? Poczytaj główną witrynę smile
Np, po podpięciu logujesz sie przez przeglądarke. Wchodzisz konfiguracja i na samym dole masz siec bez przewodowa.

Kolega pytał o firmware Samknows.

Z informacji na ich stronie wynika, że wifi z ich firmwarem nie działa, jedynie monitoruje istniejące sieci dookoła. Poza tym urządzenie nie działa jako router, lecz jako bridge.

4

dokładnie oto chodzi smile pytanie czy można doinstalować LuCI by można zarządzać tym przez www i ewentualnie uruchomić radio w tryb AP ?

5

Hmm... a to nie ma działać tak, że w zamian za router robisz badanie? Czyli najpierw zrób to do czego się zobowiązałeś, a potem kombinuj z routerem... :>

6

Dwa lata. Czytaliście to, nie? smile

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

7

Kolega Grep czytal warunki otrzymania urzadzenia? Kolega wie ze jesli nie bedzie bral udzialu w badaniu to bedzie musial odeslac urzadzenie? Kolega grep wie ze bawiac sie softem nie bedzie bral udzialu w badaniu? Po co kolega grep kombinuje typowo po polsku? Urzadzenie ma stac i tyle. Nikt nie zmuszal do udzialy w badaniu. No chyba ze skusil ten tp-link..