1

Temat: wr841n + serial console

Witam,
Panowie zakupiłem na allegro kabelek dla routera tplink wr841n podpiąłem działa elegancko na porcie com9 odpalam console ładnie wszystko się pojawia w momencie

Autobooting in 1 seconds

Wpisuje tpl zgodnie z instrukcją niestety diody przestają mrugać i to na tyle zabawy nic się nie dzieje co dalej z tym fantem zrobić ?

Dzięki za info.

2

Odp: wr841n + serial console

Masz 1s na to. Więc bardzo szybko to musisz zrobić. Jak uda Ci się to pojawi się znak zachęty ar7100> bootloadera gdzie wpisujesz resztę rzeczy. Ale najpierw musisz proces ładowania przerwać.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

ok pojawił się znak zachęty smile
tylko mam pytanie czy mogę teraz bezpośrednio wgrać firmware ddwrt ? jeśli tak jak to zrobić bo przeszukuje google i nic nie widzę sad

4

Na wiki openwrt masz procedurę wgrania obrazu przez bootloader. A co wgrasz to już całkowicie Twoja sprawa. Choć sugerował bym żebyś wgrał oryginał na próbę.

5

ok  wgrałem wszystko zgodnie z tym wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wr841nd#serial.console

Elegancko routerek startuje tylko że nie mogę się dostać po telnet a jak wchodzę przez serial to widzę ładny napis openwrt tylko jak próbuje coś wpisać to mam dziwne krzaki sad

6

A co wgrałeś właściwie? Który firmware?

7

wgrałem właśnie firmware tplink i ddwrt i router śmiga jak nowy smile