26

Odp: asus 500gp z jadrem 2.6 i radio

wachu napisał/a:

Zasilacz który używałem dotychczas był/jest 2.5A, 12.5W. Sprawdziłem na drugim który miałem/mam od TellWell'a 3G - ma na tabliczce znamionowej 3A. Na tym zasilaczu, tak się złożyło że jeszcze szybciej wyłączyła się sieć WiFi. Wchodząc po kablu i czytając logread znajduję ten sam komunikat: deauthenticated due to local deauth request . Wygląda na to, że to nie problem sprzętu.
Element, który zwrócił/zwracał dotychczas moją uwagę to -do routera bezprzewodowo podłączona jest drukarka Brother DCP-375CW, status jej dostępności pokazywany jest w tray'u za pomocą małej ikonki drukarki "zielona" dostępna i "szara" odłączona, status ten często zmienia się zielony->szary->zielony itd. sporadycznie w różnych momentach. Drukarka ta była wcześniej konfigurowana do połączenia za pomocą routera TellWell'a po uruchomieniu Asusa zmieniłem jej w w ustawieniach tak aby korzystała z niego.
Nie wiem czy to jest problem ale odłączyłem drukarkę i sprawdzam czy wystąpi ponownie zawieszenia/wyłączenie WiFi. Dam znać o wyniku testu.
pozdr
Radek

Sprawdziłem -wyłączyłem drukarkę, podłączałem wszystkie dostępne urządzenia (E51, iPod, laptop, netbook, PC) ani razu nie wystąpiły problemy z siecią WiFi, więc na 99% można powiedzieć, że to wina drukarki. W tej chwili podłączyłem ją po kablu do routera i wszystko jest ok.
pozdr
Radek

27

Odp: asus 500gp z jadrem 2.6 i radio

Niestety, problem dalej nie rozwiązany, choć od dwóch dni router pracuje na pamięci wewnętrznej wcześniej był extroot. Uruchomiłem go z odłączonym dyskiem, następnie podłączyłem fizycznie ale nie zamontowałem i odpukać nic złego się nie dzieje.
Moje pytanie czy to faktycznie może być przyczyną problemu deauthenticated due to local deauth request - który powoduje, że sieć WiFi pomimo, (co dziwne) że czasami jest widoczna to nie można się do niej podłączyć?
Jaki sposób rozwiązania wybrać:
- flashować i ustawić konfigurację od nowa ?
- spróbować uruchomić extroot'a na karcie SD modemu e173u-2, który realizuje jedyny dostęp do internetu ?
- wyłączyć extroot'a i korzystać tylko z pamięci wewnętrznej (uruchomienie extroot'a miało docelowo pozwolić na uruchomienie pyload, czego jeszcze nie zrobiłem z uwagi na powyższy problem)?
pozdr
Radek