Odp: pyLoad
W pliku root/.pyload/pyload.conf znalazłem tylko to:
folder download_folder: "Download Folder" = done
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → pyLoad
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
W pliku root/.pyload/pyload.conf znalazłem tylko to:
folder download_folder: "Download Folder" = done
Doszedłem do częściowego rozwiązania, gdy ustawiłem folder pobierania na /media... ruszyło bez błędów(tylko ostrzeżenia DeprecationWarning). Utworzyłem sobie więc folder downloads zaraz pod rootem. Z jakiegoś powodu nie widzi podfolderów. Nie rozumiem linuxa.
Teraz mi za to krzyczy, że na urządzeniu nie ma miejsca
A 16GB czeka. Dać sobie spokój z pyLoad?
BTW. Dodam, że na penie mam dwie partycje: jedna swap i druga formatowana na ext4 jak wskazuje ten poradnik http://eko.one.pl/?p=openwrt-externalroot
Może powinienem dla pyload stworzyć kolejną partycję i sformatować ją na inny system plików?
No ale podmontowaleś pod ten downloads dysk czy nie? Jak nie to skąd ma wiedzieć że masz 16g leżące odłogiem?
Ten dysk(pendrive) jest juz zamontowany pod /overlay(tak mi wyswietla po wpisaniu komendy mount), to na nim jest ext-root.
Moze jednak sprobuje utworzyc oddzielna partycje i na niej podmontowac katalog downloads.
... I tak zrobiłem. Ponownie podzieliłem pendrive'a na partycje, tym razem 3: /dev/sda1 jako swap, /dev/sda2 jako extroot(ext4) i /dev/sda3 na dane(również ext4, podmontowałem pod katalog /home).
PyLoad ściągnąłem na extroota(do katalogu /media), a w konfiguracji jako folder pobierania dałem /home/pydls. Wolne miejsce jest obliczane poprawnie. Testowo pobrałem jeden plik, działa. Pozostało mi tylko włączyć pyload i zostawić na noc ![]()
Dzięki za wskazówki i w ogóle za wszystkie poradniki które napisałeś, szacunek.
Troszkę z innej beczki, nie wiem czy ludzie sie orientują w temacie Pyload. Wyszła wtyczka obsługująca serwis NoPremium.pl.
Dzięki temu pluginowi wklejacie linki z hostingów (np rapidshare, hotfile, filesonic) bezpośrednio w stacji i rozpoczyna ona pobieranie (nie trzeba wchodzić na zewnętrzne strony, generować linków itp - wszystko odbywa się z poziomu aplikacji stacji realtime - czyli wklejacie link i rozpoczyna się pobieranie) Nie musicie mieć również kont Premium w tych hostingach - wystarczy konto w NP.
http://www.nopremium.pl/pyload/pyload.rar
Instrukcja w środku paczki.
bardzo przydatne gdy ktoś posiada konto na NoPremium, działa wyśmienicie
Mam zainstalowaną Gargoyle 1.5.2 i instalowałem pyLoad zgodnie z poradnikiem. Mam jednak problem, że nie działa mi SSL. Jak mam zainstalować poprawny pakiet?
ssl?
Zainstalowałem python-openssl ale w konfiguracji pyLoad ssl nie działa.
ja mam inny problem, skonfigurowałem pyloada, wszystko ok, w logach mam to tylko:
1 01.01.2001 01:46:14 INFO Rozpoczynam pyLoad 0.4.9.9-dev
2 01.01.2001 01:46:14 INFO Używam katalogu domowego: /dane/config
3 01.01.2001 01:46:26 INFO ExtractArchive: Activated UnRar UnZip
4 01.01.2001 01:46:26 INFO Aktywne wtyczki:CaptchaTrader, ClickAndLoad, ExternalScripts, ExtractArchive, MultiHoster, UpdateManager
5 01.01.2001 01:46:27 INFO Nieaktywne wtyczki:EasybytezCom, Ev0InFetcher, HotFolder, IRCInterface, MergeFiles, MultiHome, MultishareCz, RehostTo, XMPPInterface
6 01.01.2001 01:46:27 INFO Czas pobierania: True
7 01.01.2001 01:46:27 INFO Uruchamiam ThriftBackend: 0.0.0.0:7227
8 01.01.2001 01:46:39 INFO Starting threaded webserver: 0.0.0.0:8000
9 01.01.2001 01:48:45 INFO Added package dsdsd containing 1 links
10 01.01.2001 01:55:52 INFO Added package dsdsdss containing 1 links
11 01.01.2001 01:56:12 INFO Added package cxcxcx containing 1 links
12 01.01.2001 01:58:49 INFO Added package vcvcv containing 1 links
dodaje link i nic nie
An Error occured, please enable debug mode to get more details.
HTTP Response 500
Traceback (most recent call last):
File "/dane/oprogramowanie/pyload/module/lib/bottle.py", line 733, in _handle
return route.call(**args)
File "/dane/oprogramowanie/pyload/module/lib/bottle.py", line 1448, in wrapper
rv = callback(*a, **ka)
File "/dane/oprogramowanie/pyload/module/web/pyload_app.py", line 512, in info
conf = PYLOAD.getConfigDict()
AttributeError: 'Api' object has no attribute 'getConfigDict'
mogę sobie klikać uruchom a on nic.
Przy okazji zapytam o PyLoad, mianowicie mam klopot z prawami, ktore pyload nadaje przy zapisie na hdd.
Mianowicie nie slucha sie i ignoruje dane w configu
permission - "Permissions":
str group : "Groupname" = root
bool change_dl : "Change Group and User of Downloads" = True
bool change_file : "Change file mode of downloads" = True
str user : "Username" = root
str file : "Filemode for Downloads" = 0666
bool change_group : "Change group of running process" = False
str folder : "Folder Permission mode" = 0777
bool change_user : "Change user of running process" = FalsePowinien nadac 777 dla folderu oraz 666 dla zawartosci, a nadaje 755
Mam problem z biblioteką Openssl.
Zainstalowałem już wczesniej python-openssl i zrobiłem dla pewnosci to samo teraz:
opkg install python-openssl
Package python-openssl (2.6.4-3) installed in root is up to date.Uruchomienie python ./pyLoadCore.py daje taki rezultat:
## System Check ##
Python Version: OK
pycurl: OK
sqlite3: OK
pycrypto: OK
[b]py-OpenSSL: missing[/b]
py-imaging: missing
tesseract: missing
jinja2: OK
beaker: OK
JS engine: missing
System check finished, hit enter to see your status report.
## Status ##
Features available: container decrypting, Webinterface
Featues missing:
no SSL available
This is needed if you want to establish a secure connection to core or webinterface.
If you only want to access locally to pyLoad ssl is not usefull.Zobacz kody źródłowe co on tak naprawdę sprawdza, bo może się okazać że np. innej wersji po prostu wymaga czy coś takiego.
Mam problem z biblioteką Openssl.
Zainstalowałem już wczesniej python-openssl i zrobiłem dla pewnosci to samo teraz:
To jeszcze dołóż pyopenssl
opkg install python-curl python-crypto python-sqlite3 python-openssl pyopensslPawelW napisał/a:Mam problem z biblioteką Openssl.
To jeszcze dołóż pyopenssl
opkg install python-curl python-crypto python-sqlite3 python-openssl pyopenssl
Ok zadziałało doinstalowanie pyopenssl.
Zainstalowałem te pakiety z ssl ale nie widzi mi komendy openssl. Nie mogę wygenerować certyfikatów.
openssl genrsa 1024 > ssl.key
openssl req -new -key ssl.key -out ssl.csr
openssl req -days 36500 -x509 -key ssl.key -in ssl.csr > ssl.crt To jest w openssl-util
Będziesz obsługiwać interface pyloada przez https?
A może ktoś widział, jak ożenić pyload z lighthttp? bo mi się nie udało przez żaden oprócz [builtin]:"Server ([builtin], threaded, fastcgi, lightweight)"
Witam.
PyLoad działa prawidłowo, ale tylko do momentu zakończenia jednego z pobieranych plików. Fakt, pliki po 500MB każdy.
Jeden z plików: pobieranie 100%, pozostałe dwa poniżej 100%. Następuje jakby sprawdzenie (nie wiem co rouerek tam sprawdza o ole cokolwiek sprawdza) i po chwili restart routera. Utrata plików, zapisanych adresów plików i zabawa zaczyna się od nowa.
Ustawiłem w config-u zasysanie tylko jednego pliku jednocześnie i ta konfiguracja działa, plik ładuje sie do końca i zapisany zostaje na HDD-USB.
Co może być przyczyną restartów? - router w innej obudowie bezpośrednio chłodzony wentylatorem 80x80mm czyli nie przegrzewa się.
Exroot zamontowany i SWAP.
Brak pamięci? Trudno powiedzieć co takiego robi pyload podczas sprawdzania, trzeba by w kod spojrzeć.
Może za mały swap ustawiłem. Wieczorem sprawdzę z większym plikiem wymiany.
Witam
Proszę o wskazanie miejsca do zablokowania rozpakowywania zassanych skompresowanych plików. Chciałbym, aby pyload tylko je pobierał i zapisywał na hdd.
Dziękuję.
Witam wszystkich.
Czy istnieje wtyczka obslugujaca chomikuj.pl ?
Pozdrawiam
Witam
@skansenik a nie lepiej wykorzystać samego wget`a ?? Zwłaszcza że w sieci jest gotowiec:
http://beluosus.pl/?a=chomikowanie
Nie wiem czy działa bo nie korzystam z tego serwisu ![]()
Tak trochę nie na temat czy ktoś wie z jaka maksymalna prędkością może pobierać (z wan) i zapisywać dane na dysk router 1043nd ?? bo u mnie się waha tak 2.5-3 Mb/s - i czym to jest spowodowane za mało pamięci ? za słaby procek
?
POZDRAWIAM!!
To zależy czy ftp, samba, nfs. Mi po ftp dochodzi do 4,5MB/s
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → pyLoad
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc