26

Odp: TP-LINK TL-WR1043ND - restarty - Gargoyle PL

Może spróbować swapu dodać?  Może na pamięci nie wyrabia?

27

Przy wifi? swap?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

28 (edytowany przez MadCow 2011-01-29 17:34:45)

Bardziej o te statystyki chodzi, jak zjedzą pamięć to głupieje? Prosto to sprawdzić.

29

To jest co jakiś czas do flash zapisywane akurat. Ale nie wiem czy masz się czym przejmować - ja mam gagroyle z trzytygodnionwym już uptime, statystykami itd,  na 4MB flash, i nadal działa.

30

Otóż sytuacja się dziwnie zmieniła, mailowałem sobie z Panią z supportu, kiedy napisała mi abym zobaczył czy po zwieszeniu się wifi można się podłączyć ponownie. No zapuściłem 2 pliki łącznie 40GB do ściągania, minęło parę godzin a router jak działał tak działa ;o
Od tego czasu nie udało mi się routera zwiesić ani razu, no nic zostanę przy oryginalnym oprogramowaniu na razie wink

31 (edytowany przez szupek 2012-01-15 11:57:16)

Witam,
mam podobny problem jak Misio z tego wątku - przy przewalaniu dużej ilości danych sambą z dysku sieciowego znika wifi. Pomaga wyłączenie i włączenie przyciskiem QOS. Wydaje mi się, że związane jest to z przegrzewaniem, bo jak dysk leżał na routerze, sytuacja taka zdarzała się często, po położeniu dysku obok, zdarza się rzadziej, ale jednak. Dziwnym jest fakt, że dzieje się tak tylko na wifi, po kablu wszystko działa dobrze (jedynie raz jak kopiowałem po kablu z dyskiem umieszczonym na routerze to się zrestartował. Czytałem, że można zamontować takie radiotarki samoprzylepne na czipsety, ale nie mogę znaleźć gdzie je kupić. Ktoś może coś w tej materii poradzić? Ewentualnie jakieś sugestie co robić? pozdrawiam.

Na chwilę przed restartem widzę w logu taki wpis: " device wlan0 left promiscuous mode"

32

Witam serdecznie.
Posiadam na ruterze Gargoyle 1.8.1 i wszystko działało poprawnie ale wczoraj zmieniałem cos na modemie i zrobiłem zapis i po tym czasie ruter zaczął wariować restartując się co parę sekund po uruchomieniu,wskakuje na chwile internet i następuje restart.Przywróciłem konfiguracje początkowa pochodził trochę dłużej ale i tak zaczął sie restartować ponownie.Czy macie jakieś sugestie co zrobić dalej. , czy rozwiąże mój problem ponowne wgranie oprogramowania.?

33

Np. masz wyłącz automatyczny restart przy braku wany, wyłącz restart dzienny bo być może godzinę sobie ustawia na taką samą jak  masz restart.