Temat: TL-WR1043ND - ładna, biała cegiełka

Witam! Od razu powiem, że jestem w tym zielony i nie wiem co mi do głowy strzeliło, żeby zainstalować zaawansowany firmware. Tak, czy inaczej wgrałem Gargoyle i już po ~20 min. wiedziałem, że nie jest to system dla mnie. W celu powrotu do oficjalnego oprogramowania pobrałem je ze strony TP-Linka i próbowałem zainstalować. Tu pojawił się problem, przez 6-7 minut widać było tylko "Aktualizacja". Pomyślałem, że to już za długo i wyłączyłem kartę w FF (wiem, głupio zrobiłem). Teraz mam router, który "niby działa" - karta LAN w komputerze pobiera IP Access Pointa w trybie Client, który jest za routerem (Komputer -> "Cegiełka" -> AP -> Internet), jednak nie działa WiFi i nie mogę się dostać do panelu. Da się coś z tym jeszcze zrobić, czy jedyna opcja to wyrzucenie do kosza? Z góry dziękuje za odpowiedź.

Pozdrawiam.

2

Odp: TL-WR1043ND - ładna, biała cegiełka

Zresetuj go. Być może upgrade wcale nie został wykonany i jest dokładnie to co było, czyli gargoyle.

Zacznij od minutowego resetu. Jak nie to failsafe - opisany na eko.one.pl. Jak nie - zostaje tylko jego rozebranie i podłączenie do interfejsu szeregowego.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Przy pierwszej metodzie 0 reakcji, druga też mi się nie udała. Czy taki kabel można gdzieś kupić, czy trzeba samemu robić?

4

allegro, szukaj kabli szeregowych pracujących w standardzie 0-3.3v.  W dziale sprzedam masz link do mera-projekt która coś takiego sprzedaje.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.