Odp: Znane i mniej znane motywy do LuCI
Szacun. 143 komentarze pod PR, już myślałem że nic z tego nie będzie i gość sobie daruje.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Znane i mniej znane motywy do LuCI
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Szacun. 143 komentarze pod PR, już myślałem że nic z tego nie będzie i gość sobie daruje.
No zobaczymy w którym kierunku to pójdzie, czy faktycznie zastąpi oficjalny motyw, czy jednak nie.
I footstrap scalony.
Pytanie, @IceG, czy będzie Ci się chciało zrobić swój port status aby współgrał tak fajnie jak obecnie w domyślnym motywie? Chyba na autora nie ma co liczyć, bo nic w tej sprawie nie odpisał na forum, a zarzucilem pomysł.
Szkoda....
Mod statusu ogólnie działa, ale wygląda wstrętnie/tragicznie, nie rozumiem po jakiego autor motywu tak to zrobił. Jego motyw, jego piaskownica, nie ma przymusu używania go.

Dla niektórych architektur już jest dostępny. Na pewno gui wygląda bardziej świeżo, ale czy go lubić czy nie to niech już każdy indywidualnie zdecyduje. Dostępne jest oficjalnie w wersji rozwojowej OpenWrt.
Ja tam wymagający nie jestem choć nie lubię przerostu formy nad treścią. Wolę umiar.
Co do samego footstrap, dla mnie jest w miarę ok.
Nie czarujmy się, to nie środowisko graficzne systemu, na którym się pracuje ileś godzin.
Jedynie czego mi brakuje. To dodatek IceG, aby ładnie się komponował z tym motywem i może być.
Ale wiadomo, każdy ma swój gust, a o gustach się nie dyskutuje ![]()
Wyłożę swoje trzy grosze. Mam cały poranek zabawy z tym motywem (ja z luci, wyobrażacie sobie?), testowałem różne dodatki, te oficjalnie, nie oficjalne, moje, IceG i inne projekty których używałem. I... jestem zmęczony. Motyw jak motyw, wiadomo każdy ma swoje zdanie. Z samym "podstawowym" OpenWrt wygląda naprawdę dobrze (choć są lekkie problemy - np zakładka firewalla jest bardzo rozwleczona i przy większej ilości reguł wygląda to na marnowanie miejsca). Ale po zainstalowaniu sterty innych dodatków jest już tak sobie. Owszem, działają oczywiście, ale widać żeby były robione pod bootstrapa, a na nowym motywie teraz tu wychodzi za duża odległość pomiędzy elementami, tu coś podjechało do góry lub coś się źle zawinęło. Tak też było jak się instalowało inne motywy, ale musiałem sprawdzić jak się sprawy mają w tym przypadku.
footstrap znalazł się także w 25.12-SNAPSHOT. Pewnie za kilka godzin będzie normalnie do pobrania (ale nie w wydaniu 25.12.5, będzie dopiero w 25.12.6 jak go zrobią).
Ale sporo się dzieje w tym. Sporo autor poprawia. Taki wiek dziecięcy. No zobaczymy czy faktycznie zastąpi domyślne GUI.
Placeholdery w HTML są do poprawy bo wyświetlają się w takim samym kolorze. A tak po za tym - można samodzielnie ustawić zaokrąglenia, tło czy kolory tła, wielkość (gęstość) wyświetlanych elementów, paletę kolorów. Wiec w pewnym stopniu można to dostosować pod siebie, co jak kto lubi.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Znane i mniej znane motywy do LuCI
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc