Odp: zyxel nr7101
Jedyny problem z naprawawami to brak schematu Można zdiagnozować co padło ale bez dokładnych danych układów można gdybać jaki zamiennik wstawić.
Zamówiłem dzisiaj kilka elementów do niego jak po wymianie ruszy to napisze.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Inne → zyxel nr7101
Strony Poprzednia 1 … 19 20 21
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jedyny problem z naprawawami to brak schematu Można zdiagnozować co padło ale bez dokładnych danych układów można gdybać jaki zamiennik wstawić.
Zamówiłem dzisiaj kilka elementów do niego jak po wymianie ruszy to napisze.
No mozesz napisac to moze wtedy przysiade do swojego tymbardziej ze na razie lezy odlogiem bo w testach mam nr7302 i nawet to jakos dziala .W sumie i tak nie wiadomo czy to ta sama usterka co u Ciebie
Jeśli masz drugi z przetwornica sprawny to zadanie jest ułatwione wystarczy pomierzyć Chociaż napiecie prawie 50V już jest na granicy napięcia bezpiecznego. Sam nie grzebie przy większych napięciach.
Jak mozesz zmierzyc na tym sprawnym to zmierz jakie jest napiecie z poe tam gdzie testowo jest napisane 12V na plycie. Bo taki pomiar mozna dokonac bez zdejmowania tej blachy.
Bo wyminilem kilka elementow i ruszyło ale mam 14.5V tam gdzie jest napisane 12V i nie wiem czy tak ma byc . Mozliwe ,ze to jest prawidłowo. Bo 12V to moze byc ogolne oznaczenie dla zasilacza jakby nie bylo poe. Poe moze troche podbijac napiecie chociaz dokładnie to by trzeba porownac z sprawnym.
Jak nie zapomne to po 17 sierpnia
Strony Poprzednia 1 … 19 20 21
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Inne → zyxel nr7101
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc