Odp: Roaming Wi-Fi i zrywanie połączenia Wi-Fi Calling
Na routerze. Na AP nie ma to sensu.
OpenWrt 25.12 @ Xiaomi Mi Router AX3000T
OpenWrt 25.12 @ D-Link DAP-X1860 A1
Mój blog: Komputery i Systemy
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Roaming Wi-Fi i zrywanie połączenia Wi-Fi Calling
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Na routerze. Na AP nie ma to sensu.
Tak myślałem. Mam u siebie też hw włączony na er-x. Żona się skarży, że nikt jej nie słyszy. Może faktycznie coś jest na rzeczy po przejściu na 25.x na 24.x nie było tego problemu.
Ponoć to się ciągnie od v23. wg AI błąd polega na zestawianiu połączenia po udp dla wi-fi calling IPsec. HW offloading, powoduje przy dłuższym połączeniu, ubicie tego konkretnego połączenia po udp, stąd cisza.
Niby software offloading oprawia to i działa prawidłowo. Zobacz, może Ci to rozwiąże problem. Ja u siebie przełączę, ale ja tego nie wychwycilem, więc moja opinia będzie mało konkretna.
"...problem z Wi-Fi Calling na procesorze MT7621 i pakietach UDP sprowadza się niemal zawsze do konfliktu akceleracji sprzętowej (PPE) z szyfrowaniem IPsec, bądź do zbyt agresywnego zamykania"
Rzadko biegam po domu z komórką ale zauważyłem, że przełączanie AX3000T -> Zyxel T-56 przebiega wolniej niż w drugą stronę.
W sumie można sobie "zażyczyć" i wgrać wersję z pełnym wpad'em
Może w wolnej chwili to przetestuję.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Roaming Wi-Fi i zrywanie połączenia Wi-Fi Calling
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc