Temat: Open WRT Bluetooth

Witam

Chciałbym stworzyć takimały serwer plików poprzez interfejs bluetooth. Miło by to pracować w taki sposób, że łączę się z ruterem za pomocą telefonu i przeglądam udostępniony folder. Z tego folderu ewentualnie można by było coś skopiować lub do niego wgrać.
Przeszukałem google, czy ktoś już taki układ stworzył i niestety nie znalazłem podpowiedzi.
Czy któryś z szanownych forumowiczów pomógłby mi radą, gdzie szukać sposobu jak to zrobić ew jakimś plikiem konfiguracyjnym.

Pozdrawiam serdecznie

2

Odp: Open WRT Bluetooth

obexpushd do uruchomienia. O tyle uciążliwe że standardowo nie ma tego w openwrt i musisz sobie samodzielnie skompilować.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3 (edytowany przez michalm 2012-01-02 14:02:59)

Czy można prosić o skompilowanie paczki tej paczki dla ASUSA WL-500GP. Wersja OpenWRT - Backfire 10.03.1, r29592

4

Tego programu nie ma w OpenWrt w ogóle - trzeba odpowiednie paczki najpierw przygotować.

5

Przygotowanie takich paczek niestety jak na razie przekracza moje możliwości

6

Zastanawiam się czy nie lepszym rozwiązaniem do tego zadania byłby obexftpd.
Pewnie tego programu też nie ma w OpenWrt

7

Też nie ma.

8

Dziękuję Cezary za pomoc przy tym zadaniu smile Czy skompilowałbyś jeszcze pakiety dla brcm47xx.
Pozdrawiam serdeczne
Michał

9

Nie kompiluję w ogóle obrazów dla broadcoma, nie mam nawet sdk na dysku do niego.

Makefile do pakietów znajdziesz tutaj: http://www.dynamicdevices.co.uk/squidge … kages/net/