Temat: Wybór budżetowego routera
Posiadam ZTE F660 dostawcy światłowodu który się nie zgadza na ustawienie w bridge, dmz zablokowane. Mam teraz do niego dwa stare TL-WR841N jako AP, prędkość narazie 100mbs pewne zwiększę do 300mbs, nie więcej. Zależy mi na stabilności i zasięgu, mam trochę urządzeń IoT i czasami już gubią zasięg. Na próbę kupiłem CUDY WR3600 ale wogole nie zdało egzaminu, ustawiłem ZTE jako dostawca netu x.0.1 i w WAN cudy jako router x.1.1 na całą sieć, dodatkowo na poddaszu drugi taki cudy po kablu w systemie mesh. 2.4g osobna sieć, 20Hz, kanał na sztywno, druga sieć 5g. 5G naprawdę ładnie chodziła i dużo szybciej ale 2.4g porażka, urządzenia się nie łączyły, wywalało je co chwilę. Próbowałem bez tego mesha, próbowałem jako dwa cudy AP ale to samo, poszły do zwrotu, wogole przy zmianie np kanału w główny routerze drugi nie zmieniał się, jakoś to słabo wyszło w tym modelu. Czy coś kupię budżetowego co ogarnie taką sieć? Co polecacie?Asus ax52? Często w promocji z wysyłką za 300zl na ibood jest Linksys Velop Micro 6 1+2