Odp: XUNISON Exigo D50 5G
Korci mnie aby ten kernel 6.6 jeszcze sprawdzic, ale znowu cofac sie.. jak tu niebawem 6.18.. paranoja..
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → XUNISON Exigo D50 5G
Strony Poprzednia 1 … 16 17 18
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Korci mnie aby ten kernel 6.6 jeszcze sprawdzic, ale znowu cofac sie.. jak tu niebawem 6.18.. paranoja..
W kernelu 6.6 będzie to samo najprawdopodobniej, a zaraz właśnie będzie 6.18 więc to bez sensu. Klucz do wszystkiego jest w pliku pci_generic.c. Wątpie, aby definicje w DTS'ie coś jeszcze poprawiły. Jedyne co wyszło dobrze z tymi definicjami, to że drugi mostek pci działa.
I tak jak chcesz dodać to oficjalnie to musi działać na wersji rozwojowej.
W kernelu 6.6 będzie to samo najprawdopodobniej, a zaraz właśnie będzie 6.18 więc to bez sensu. Klucz do wszystkiego jest w pliku pci_generic.c. Wątpie, aby definicje w DTS'ie coś jeszcze poprawiły. Jedyne co wyszło dobrze z tymi definicjami, to że drugi mostek pci działa.
Jeszcze jest cos pomerdane lub do opisania. Modem niby wykrywa, ale jest uspiony. Polecenia at moge wysylac, ale taki MM go nie widzi, mbim tez go nie widzi, wisi nieobecny i brak komunikacji.
I tak jak chcesz dodać to oficjalnie to musi działać na wersji rozwojowej.
Wiadome, to byl pomysl z desperacji, nie mam pomyslu to moze to...
@IceG a modem z tego routera można wyciągnąć i podłączyć przez jakąś przejściówkę żeby sprawdzić czy działa poza tym sprzętem?
@IceG a modem z tego routera można wyciągnąć i podłączyć przez jakąś przejściówkę żeby sprawdzić czy działa poza tym sprzętem?
Modem mozna wyciagnac i dziala, ktos to potwierdzil tez w tym temacie.
Potwierdzam. Działa.
@mvincm a na jakim systemie to testowałeś? Windows czy linux? W trybie PCI czy USB?
Strony Poprzednia 1 … 16 17 18
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → XUNISON Exigo D50 5G
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc