Odp: ZTE MF258
Ale wiesz ,że na ODU jest przycisk reset ? Próbowałeś nim różne kombinacje ? ( wciśnięty podczas podłączania zasilania , wciskanie i trzymanie go z 30s ....)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → ZTE MF258
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ale wiesz ,że na ODU jest przycisk reset ? Próbowałeś nim różne kombinacje ? ( wciśnięty podczas podłączania zasilania , wciskanie i trzymanie go z 30s ....)
tak wiem ze on tam jest. wlasnie testowalem tez metode 30 30 30 i nic
No to i ODU i IDU zrobić reset.
idu sie resetuje. odu nie. mam go teraz otwartego i spróbuję coś z COMem
jeszcze jedno. jest naklejka z takim tekstem: MGA6220B_V1.0_T-Mobile
druga naklejka ma: SGA2022B V1.0
IDU mam niebrandowany. w starej konfiguracji ODU jak jeszcze moglem sie zalogowac byla bodajże konfiguracja pod karte Play. chyba na to wskazuje że modem ODU nie ma simlocka. Może ma ktoś firmware ten MG2 itd. i jak by tu go wgrać o ile go się znajdzie edit: znalazłem firmware na ftp zte i to ten MG2_BYPASS_V2.0.6_D3.bin. jak go wgrać na modem? może wylutować kość SPI i wgrać ten bin programatorem?
Witam, coś udało się zrobić ciekawego z tą jednostką ? Kupiłem taki chce go uruchomić samodzielnie udało mi się uruchomić tak poprzedni model ZTE
Masz: https://github.com/openwrt/openwrt/pull/22783 kompiluj, wgrywaj openwrt.
Ktoś uruchomił na tym openwrt ? I działa ?
Skoro robili PR to raczej działa.
Z tego co doczytałem to jest na jednostkę wewnętrzna idu a ja mam tylko odu
Odu jest nie do ruszenia.
Ale czy odu ma interfejs własny ? Znalazłem taki przepis https://github.com/nedyarrd/lted_mf258
O tym jest tu wątek, nawet kompilowałem to. Ale to jest program do obsługi tego odu, a nie openwrt do wgrania na odu.
No dobrze czyli jeśli mam router z openwrt netgear nie zależny zrobię ten przepis to mając tylko odu z tej anteny będę mógł korzystać będzie działać? Przerabiałem wcześniejszy model wf830 i on działa samodzielnie ale tam jest konsola dostępna
Generalnie tak, będziesz mógł z tego korzystać jako źródła internetu.
Trzeba jeszcze pamiętać o zasilaniu. Pewnie ten router z openwrt netgear nie ma PoE na gnieździe WAN , trzeba jakiś PoE iniector wymyśleć. ( w sumie to w tym gitcie też jest to napisane ,więc nie ,żebym jakąś Amerykę odkrył
).
Trzeba jeszcze pamiętać o zasilaniu. Pewnie ten router z openwrt netgear nie ma PoE na gnieździe WAN , trzeba jakiś PoE iniector wymyśleć. ( w sumie to w tym gitcie też jest to napisane ,więc nie ,żebym jakąś Amerykę odkrył
).
To podstawa tego typu urządzeń jak ktoś kupuje to myślę że temat podstawy działania tych urządzeń jest mu znany, tam jest pasywny po 24v dość popularne z ubiquity zasilacze z Poe 24v na rynku, można też podłączyć adapter z mikrotik i zasilacz 24v
Generalnie jestem tutaj w temacie na forum dotyczącym poprzednika ZTE wf830 ten modem odu działa samodzielnie ma własne GUI u mnie już 2 takie działają na dachach, więc terez uderzyłem w nowszy model 258 z nadzieją że też można tak zrobić ale jak dotychczas nie udało się chociaż jeszcze nie wylutowałem się do konsoli, napewno spróbuję z tym demonem
Edit. Zabawa w terminalu uparte jest ten modem, chatgpt się pogubił już za cholerę nie che to wypuścić routingu ani adresu na interfejs eth przyjmuje wszystkie ustawienia ustawia routing firewall kolega robot twierdzi że musi działać! A on nie działa
próbowałem z vlan i nic czyli ten deamon musi pewnie wydawać mu komendy aby go wybudzić, kolega wyżej z tematu pisał że ma frimware do wersji nie brandowanej chętnie bym takie wgrał widać że to jest to samo co poprzednik zte 830 a tam jest semi conductor.
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → ZTE MF258
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc