Odp: Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Akurat port 2.5G i niskie zużycie stoją po przeciwnych stronach. Cudy AP3000
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Strony Poprzednia 1 … 179 180 181
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Cudy WR3000P albo AP3000.
Witam, szukam jakiegoś budżetowego routera z openwrt, który ma służyć jako główny router dla 2 routerów GL.iNet GL-B3000. Łacze światłowodowe symetryczne 1 Gbit/s. Od Isp mam HG8010H w trybie bridge. Do tej pory używałem R6220, ale chyba już czas na zmianę na coś z WIFI 6.
Poradzicie na jakich modelach warto skupić poszukiwania?
Pozdr.
wr3000p, lepszy niż loteriada ax3000t co nie wiadomo co przyjdzie, czy na ipq czy na mediateku
T-56 też fajny, ale w normalnych cenach (200-250 zł) wyginęły chyba na zawsze, ciesze się że samemu za 200 ogarnąłem, pod lącze 2000/600 idealnie się sprawdza
Niby w netii i w inei dają ten router, ale jakoś nikt nie sprzedaje co jest dziwne bo funboxy widywałem na aukcjach mimo że to właśność ISP... Ciekawe czy też nie poblokowane takie są dodatkowo
Nowy wypust AX3000T RD03v2 ma już inna architekturę i nie wspiera Openwrt.
Można szukać używek.
Model Xiaomi Mi Router AX3000T
Architecture ARMv8 Processor rev 4
Target Platform mediatek/filogic
Firmware Version OpenWrt 25.12.0-rc5 r32673-482ba7230a / LuCI (HEAD detached at 355a432) branch 26.050.04191~355a432Kupiony 2 tygodnie temu w sklepie, którego reklamy strasznie drażnią ![]()
Bardzo dziękuję.
Zabieram się za poszukiwania.
Dzień dobry.
Dzisiaj dostałem pytanie, jaki kupić router na kartę sim aby można było wgrać openwrt.
Chodzi o nowy sprzęt na fakturę - nie za drogi.
Osoba chce zrobić monitoring 25 punktów.
Będę wdzięczny za jakieś sugestie.
Pozdrawiam
Jakieś wymagania więcej? Na fakturę dostaniesz lte7480-m804 który był tu omawiany.
Na razie dostałem informację o ilości punktów.
Wymagania nie za duże aby była minimalna transmisja danych, chcą monitorować pobór mocy z kilkunastu lokalizacji.
Wszystko spięte wireguard-em lub Zerotir-erm
Podczyt liczników energii czynnej - bieżąca moc.
Jak będę wiedział coś więcej to się będę dopytywał.
Dziękuję za informację.
Jaki polecacie switch by mógł rozdzielić sieć z routera AX9000 port 2,5Gbps na 3 urządzenia, PC z portem 2,5G i dwie drukarki z portami 100Mbps i 1Gbps? Trochę mnie już irytuje praca tych drukarek na WiFi w paśmie 2,4GHz zwłaszcza, gdy skanuję dokumenty. Rozwiązanie będzie raczej tymczasowe, więc nie chcę inwestować w przełącznik dużych sum. Zasilanie przez USB byłoby zaletą zamiast jacka. PoE i możliwość zarządzania też niekoniecznie, ale gdyby istniało jakieś OpenWRT na tą maszynkę to bym się z chęcią pobawił. Brzoskwinie polecają Switch Ubiquiti UniFiSwitch Flex Mini Desktop (USW-FLEX-2.5G-5), więc niech to będzie na razie bazą dla porównań.
Flex Mini w tej cenie trudny do pobicia. Używam osobiście od roku switcha 2,5Gb Tendy z portami SFP+ i sprawuje się bez zarzutu, mają wersje z samymi portami RJ45: https://www.servethehome.com/tenda-se10 … ch-review/
Niewiele tańszy niż Flex i niezarządzalny, za to pobór mocy w idle robi wrażenie.
Trochę drożej można kupić zarządzalny Xikestor SKS3200-5E2X lub jego klon.
Jaki kupić sprzęt pod Dumb AP?, jak najtańszy może być nawet używany:
Minimalne wymagania:
- WiFi minimum AC, 2 pasma.
- 64 ram, i flash 32MB.
- niski pobór energii
Dobrze jak by była mozliwosc zawieszenia na suficie.
Huawei AP4050DN po 60zl jest na allegro. Staroć, ale działa.
Jaki kupić sprzęt pod Dumb AP?, jak najtańszy może być nawet używany:
Minimalne wymagania:
- WiFi minimum AC, 2 pasma.
- 64 ram, i flash 32MB.
- niski pobór energiiDobrze jak by była mozliwosc zawieszenia na suficie.
AP7522i od Extreme Networks. AC1200. Nie obleci niestety na Openwrt
1) właśnie sięgnęły EoL w 2025 i wycofują tego od groma w firmach (u nas poszło ponad 150 szt w ub roku)
2) soft wymaga apki WING MANAGER lub dziergania w CLI
Bardzo stabilny sprzęt.
ruckusy często latają w fajnych cenach na allegro / olx , niektóe mają wsparcie openwrt a inne nie, nie potrzeba mimo to kontrolera po wgraniu firmware unleashed jeden z nich staje się kontrolerem.
pojawił się nowy zawodnik na stronie cudy
https://www.cudy.com/pl-pl/products/tr3600-1-0#
MediaTek Dual-Core A53 CPU
wifi 7
2× 2.5G Ethernet Ports
1× USB 3.0 Port
RAM 512 MB (4 Gbit) DDR4
WiFi 7 ale bez 6GHz z tego wynika.
Te WiFi 7 to trochę na siłę, jestem ciekawy jak cena. Aktualnie tr3000 w mojej opinii wypada najlepiej pod każdym względem. Tutaj mamy dodatkowo te dwa porty 2.5.
Ciekawe kiedy się pojawi
A za ile teraz mozna wyrwac tr3000?
A za ile teraz mozna wyrwac tr3000?
Na Ceneo widzę za 172
Strony Poprzednia 1 … 179 180 181
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc