Dziś oddaję do użytku buildy kolejnego wydania stabilnego, 25.12-SNAPHOT
Na 100% o czymś nie pamiętałem i coś pominąłem, więc bądźcie wyrozumiali. ASU jest też zmienione i potrafi budować już nowe obrazy. Ale zachowajcie umiar, bo kto wie co jeszcze w tych buildach wyjdzie.
Poprzednie wydanie, 24.10 miało łącznie objętość 52GB. Obecne moje buildy dla 25.12 ważą 71GB i zbudowałem 7385 obrazów dla różnych modeli routerów. W stosunku do poprzednich buildów doszła kompilacja dla Qualcomma IPQ50xx.
Zachowanie konfiguracji z poprzedniego wydania jest możliwe, ale pamiętajcie o innym domyślnym sposobie zapisu adresu IP w konfiguracji sieci. Jeżeli ktoś używa własnych skryptów do ustawiania domyślnego adresu IP to zróbcie to z rozmysłem.
Aby firmware-selector widział nowe buildy to musicie odświeżyć w przeglądarce stronę i ew wyrzucić cache.
Zmieniłem też lekko ASU - zamiast standardowego kontenera do składania obrazów od OpenWrt który ważył chyba 1.1GB zrobiłem swój który waży 207MB. Jeżeli podczas składania obrazów okazało by się że w systemie brakuje jakiegoś programu który jest wymagany do zrobienia obrazów - dajcie znać, uzupełnię mechanizmy.
Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.