Strony Poprzednia 1 … 22 23 24 25 26 27 28 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Zyxel T-56 (EX5601-T0, EX5601-T1) uwagi, opinie
var dualBandWireless=false;
Nie jest definiowana zmienna GwifiN. Wywaliło ci jedno radio w kosmos?
Ja praktycznie w ogóle nie używałem radia w nim (przed aktualizacją miałem wyłączone), chyba tylko dla testu po zakupie sprawdziłem na początku roku.
Usuń /etc/config/wireless, zrestartuj router, powinien on się odtworzyć i zobacz czy będą w konfigu dwa radia zdefiniowane.
W panelu z automatu nie ustawia mocy radia 5GHz.
Usuń /etc/config/wireless, zrestartuj router, powinien on się odtworzyć i zobacz czy będą w konfigu dwa radia zdefiniowane.
Wielkie dzięki/działa
. Są też 2-radia i mają domyślną maksymalną moc. P.S Po "przemaglowaniu" tego routera-obsługuje PPPoE 600Mbps bez flow offload, dwa ONT-Nokia który mam od Fiberhost ma wbudowany port 2,5Gbps.
Ale ciekawe co mu strzeliło że radia nie widział.
Dzień dobry.
Do osób, które już maja sprzęt i testują.
Czy można w jakiś sposób określić cz ten toster będzie lepszy od TP-link Acher C7 V5.
O wydajność na WAN się mie martwię ale zasieg WIFI mnie interesuje
Pozdrawiam
To jest w tej chwili najlepszy zasiegowo router, jaki mialem.
Jest lepszy od Xiaomi AX3600, netgear R6220 i innych, które miałem.
Ale ciekawe co mu strzeliło że radia nie widział.
W ten sposób go uwaliłem latem robiąc aktualizację Gargoyle 1.15.0.2 do 1.15.0.3 (identycznie mi się rozjechała konfiguracja i wymusiłem aktualizację innego obrazu).
To jest w tej chwili najlepszy zasiegowo router, jaki mialem.
Jest lepszy od Xiaomi AX3600, netgear R6220 i innych, które miałem.
Z tym to bym nie przesadzał/to budżetowe rozwiązanie wydajnego routera, z tym Xiaomi to jakieś sensowne porównanie. R6220-"to dramat i żużel". Pewnie jak tutaj co niektórzy wykona się tuning-w postaci wydajnego chłodzenia to powinno stabilnie działać lub gdy jest zamontowany w przewiewnym miejscu, przy niezbyt wysokiej temperaturze (ja np. mam go na strychu-teraz mógłby dźwigać wszystko/bo jest zimno, ale latem włączenie dodatkowo WiFi mogłoby go zabić... ). Ten CPU się nieźle grzeje, GL.iNet stosuje duże radiatory, nawet Cudy i jest ciepło (WR3000P v1).
Cezary napisał/a:Ale ciekawe co mu strzeliło że radia nie widział.
W ten sposób go uwaliłem latem robiąc aktualizację Gargoyle 1.15.0.2 do 1.15.0.3 (identycznie mi się rozjechała konfiguracja i wymusiłem aktualizację innego obrazu).
kmaras77 napisał/a:To jest w tej chwili najlepszy zasiegowo router, jaki mialem.
Jest lepszy od Xiaomi AX3600, netgear R6220 i innych, które miałem.Z tym to bym nie przesadzał/to budżetowe rozwiązanie wydajnego routera, z tym Xiaomi to jakieś sensowne porównanie. R6220-"to dramat i żużel". Pewnie jak tutaj co niektórzy wykona się tuning-w postaci wydajnego chłodzenia to powinno stabilnie działać lub gdy jest zamontowany w przewiewnym miejscu, przy niezbyt wysokiej temperaturze (ja np. mam go na strychu-teraz mógłby dźwigać wszystko/bo jest zimno, ale latem włączenie dodatkowo WiFi mogłoby go zabić... ). Ten CPU się nieźle grzeje, GL.iNet stosuje duże radiatory, nawet Cudy i jest ciepło (WR3000P v1).
Popraw chłodzenie i naklej parę radiatorów i w lato będzie chłodno. Mam 2 od stycznia więc wiem co mówię.
Grzejnik mam natomiast na Quantum Fiber W1700k tam walczę z chłodzeniem od 2tyg. te NPU Airoha daje czadu.
Popraw chłodzenie i naklej parę radiatorów i w lato będzie chłodno. Mam 2 od stycznia więc wiem co mówię.
Oki/ na wiosnę może się tym zajmę, kupujesz jakieś gotowe zestawy radiatorów/ sam docinasz/dasz jakieś namiary gdzie kupić dobry towar?
.
Witam, moze ktos chetny na Zyxel T56 bez podstawki, niestety gdzies sie zapodziała, , jeszcze nie przerobiony na OpenWRT.
Moge wystawic na OLX z ochrona kupujacych
150 z wysyłka do lekkiej negocjacji
Witam, moze ktos chetny na Zyxel T56 bez podstawki, niestety gdzies sie zapodziała, , jeszcze nie przerobiony na OpenWRT.
Moge wystawic na OLX z ochrona kupujacych
150 z wysyłka do lekkiej negocjacji
Wysłałem Ci wiadomość.
Sprawdziłem w tym Zyxelu ktory chce sprzedac, i widze ze mam wersje oprogramowania V5.70(ACEA.0)T56C_b7_1006
czy mógłbym sprobowac sflashowac tą metodą bez UART
https://forum.openwrt.org/t/adding-open … 155914/815 ? czy sie myle ?
Jeżeli tylko dostaniesz się do routera - to próbuj.
Zalogowałem sie przez login supervisor i haslo :Uo1=8mR~`f.t?;MVsfk&e;u!L|;'4
chce zapisac kod edytowany kod źródłowy po usnieciu tych znacznikow FTP, TELNET ITP, ale mi nie zapisuje. Tego nie moge ogarnąc
fnSuccess: function(t)
(n.$store.state.guiFlag.ABPY_GUI_Customization || n.$store.state.guiFlag.ACDW_GUI_Customization) && n.findAndRemove(t.Object, "Name", "HTTP"),
(n.$store.state.guiFlag.ABQA_GUI_Customization || n.$store.state.guiFlag.ABYY_GUI_Customization || n.$store.state.guiFlag.ACBF_GUI_Customization) && n.findAndRemove(t.Object, "Name", "SNMP"),
n.$store.state.guiFlag.ABPY_GUI_Customization && (n.findAndRemove(t.Object, "Name", "FTP"),
n.findAndRemove(t.Object, "Name", "TELNET"),
n.findAndRemove(t.Object, "Name", "SSH"),
n.findAndRemove(t.Object, "Name", "SNMP")),
n.$store.state.guiFlag.STARRY_GUI_Customization && n.findAndRemove(t.Object, "Name", "SSH"),
n.$store.state.guiFlag.ACDW_GUI_Customization && "supervisor" != localStorage.getItem("loginAccount") && (n.findAndRemove(t.Object, "Name", "TELNET"),
n.findAndRemove(t.Object, "Name", "SSH")),
n.$store.state.guiFlag.hideFTP && n.findAndRemove(t.Object, "Name", "FTP"),
n.servicesList = t.Object,
n.initialChecckBox()
Uzywasz opery tak jak gościu użył?
oczywiście ze nie, odpalam Opere
Jeszcze nie jasna jest dla mnie jedna rzecz na poczatku jest napisane
Będziesz musiał zmienić nazwę pliku openwrt-24.10.0-mediatek-filogic-zyxel_ex5601-t0-ubootmod-initramfs-recovery.itb, aby wykluczyć wersję wydania / upewnij się, że nazwa pliku została zmieniona na „openwrt-mediatek-filogic-zyxel_ex5601-t0-ubootmod-initramfs-recovery.itb”
a na dole poradnika
Uruchomienie routera w trybie recovery i flashowanie oprogramowania układowego
Połącz się przez SSH i przenieś wszystkie pobrane pliki do folderu /tmp.kmod-mtd-rw_6.6.73.2021.02.28~e8776739-r1_aarch64_cortex-a53.ipk
openwrt-24.10.0-mediatek-filogic-zyxel_ex5601-t0-ubootmod-bl31-uboot.fip
openwrt-24.10.0-mediatek-filogic-zyxel_ex5601-t0-ubootmod-initramfs-recovery.itb
openwrt-24.10.0-mediatek-filogic-zyxel_ex5601-t0-ubootmod-preloader.bin
openwrt-24.10.0-mediatek-filogic-zyxel_ex5601-t0-ubootmod-squashfs-sysupgrade.itb
i tutaj juz nazwa initramfs-recovery.itp jest oryginalna , taka jaka była przed zmiana, czy tutaj mam ponownie zmienic nazwe na oryginalna ? czy zostawic to zmienioną ?
Czy poprostu autor postu nie zmienił w dalszej czesci poradnika na tą nową nazwe ? Sądze ze to ma duze znaczenie przy całym procesie, dlatego chce sie upewnic ![]()
Nie ma kompletnie znaczenia. ładujesz taką nazwą jaką wykonujesz w poleceniu. Więc po prostu podawaj nazwy jakie masz.
czytam jeszcze raz, do TFTP mam zmienic nazwe tego pliku, a pozniej jak juz przejde proces wrzucam oryginalne nazwe , takie jakie pobrałem ?
Jeszcze raz: nie ma znaczenia. Przecież ty podajesz nazwy w poleceniu. Jak bardzo chcesz to zmieniaj na takie jak są w instrukcji.
Na operze tez nie moge zapisac kodu zródłowego po edycji
Pewnie brakuje folderu roboczego. tzw Workspace, który trzeba ustawić w Operze.
Czy istnieje sposób, aby wykonać kopię bezpieczeństwa fabrycznych partycji bez posiadania UART, przed wgraniem OpenWRT 24?
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Zyxel T-56 (EX5601-T0, EX5601-T1) uwagi, opinie
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc