Temat: Simpleshaper blokuje internet

Witam, mam problem z programem simpleshaper na nowo postawionym openwrt. Problem występuje na moim poprzednim skrycpie a nawet na tym podstawowym,  który instaluje się razem z programem. Problem polega na tym, że część witryn przestaje ładować zdjęcia np. speedtest.net nie ładuje się wcale a allegro lub pobiera tylko nazwy kategorii bez żadnych styli i wygląda to jakbym stronę allegro otworzył w przeglądarce pod konsolą. Polecenie ss-stop nic nie daje pomaga jedynie restart firewalla z poziomu luci i wszystko zaczyna się od nowa gdy wpisze ss-start.

2

Odp: Simpleshaper blokuje internet

Sprawdź czy da się ściągnąć poszczególne obrazki osobno. Nie wiem gdzie problem, być może np masz obcinaną transmisję przy zbyt dużych obiektach.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Obrazki z allegro nie otwierają się osobno. kwejk.pl działa więc nie jest to chyba kwestia obrazków. Zbyt dużych obiektach? belki z allegro mogą mieć może 2KB smile

4

Jak arteq Ci napisał - simplashaper nie robi nic na tym poziomie transmisji, więc trzeba poszukać co jest problemem.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5 (edytowany przez carlo497 2011-12-23 21:39:06)

Tylko jak tego szukać? Mam świeży system od Ciebie jedyne zrobiony jest extroot.