Odp: Zyxel T-56 (EX5601-T0, EX5601-T1) uwagi, opinie
Poproszę o info na priv ochotnika/który mógłby mi ożywić ten sprzęt?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Zyxel T-56 (EX5601-T0, EX5601-T1) uwagi, opinie
Strony Poprzednia 1 … 18 19 20 21 22 … 28 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Poproszę o info na priv ochotnika/który mógłby mi ożywić ten sprzęt?
Masz serial?
Podepnij serial i zobaczymy co mu zrobiłeś ;p
Masz serial?
Gdzieś tam mam/kiedyś Cezary pomagałeś mi ożywić Next3020. Niestety router mam zostawiony na działce, także nic nie zrobię.
Podepnij serial i zobaczymy co mu zrobiłeś ;p
Fabryczny tryb recovery się nie uruchamia, jakiś tam system się uruchamia-bo odpowiada na ping 192.168.1.1/ niestety nie przyznaje adresów poprzez DHCP, ani nie działa GUI/SSH.
Wiec siłą rzeczy serial, a jak system nie żyje to uruchomić recovery i wgrać przez tftp nowy system.
Cezary napisał/a:Masz serial?
Gdzieś tam mam/kiedyś Cezary pomagałeś mi ożywić Next3020. Niestety router mam zostawiony na działce, także nic nie zrobię.
ambrozy5 napisał/a:Podepnij serial i zobaczymy co mu zrobiłeś ;p
Fabryczny tryb recovery się nie uruchamia, jakiś tam system się uruchamia-bo odpowiada na ping 192.168.1.1/ niestety nie przyznaje adresów poprzez DHCP, ani nie działa GUI/SSH.
Pokaż loga z uruchamiania sie routera i postawimy go raz dwa.
Pokaż loga z uruchamiania sie routera i postawimy go raz dwa.
Nie mam teraz dostępu do sprzętu/nie wiem czy przejściówka serial będzie mi działać pod Mac OSX? Już napisałem do Gościa na OLX i skorzystam z jego usługi (20zeta +logistyka nie jest warta zachodu i moich nerwów
).
Ja bym napisał jakoś podejrzanie tanio... Uważaj żeby sprzęt do ciebie wrócił
ambrozy5 napisał/a:Pokaż loga z uruchamiania sie routera i postawimy go raz dwa.
Nie mam teraz dostępu do sprzętu/nie wiem czy przejściówka serial będzie mi działać pod Mac OSX? Już napisałem do Gościa na OLX i skorzystam z jego usługi (20zeta +logistyka nie jest warta zachodu i moich nerwów
).
Mój serial PL2303 ładnie gada z makiem na m1pro ![]()
czy może ktoś podać jakie wymiary i ile sztuk radiatorów kupić. Chciałbym za jednym razem kupić na wszystkie newralgiczne elementy. Czytałem, że niektóre, chyba te małe mają mieć 3 mm wysokości? Da się takie kupić?
Uważaj żeby sprzęt do ciebie wrócił
Uważam, ostatnio na OLX złapałem oszustkę/najprawdopodobniej pracownika Plusa/CP wystawiony na sprzedaż nowy sprzęt Zowee/zewnętrzne CPE 5G przed zakupem weryfikacja IMEI-w bazie Polkomtel nie ma urządzenia, wieczorem po wysłaniu już przesyłki/weryfikacja sprzęt jest własnością Polkomtel (konto same pozytywne komentarze, od 10 lat na portalu)/ na szczęście w tym przypadku 100% zwrot z ubezpieczenia.Mogę tylko ostrzec potencjalnie kupujących z logo tego operatora że 95% oferowanego sprzętu nie jest własnością wystawiających (chyba z 10 zweryfikowałem). Jakiś tam % jest nieświadoma że próbuje sprzedać nie swoje urządzenie/ ale są też takie które namolnie oszukują potencjalnie kupujących-wystawiając poświadczenia operatora że sprzęt jest spłacony ratalnie. Tutaj przed wysyłką sprawdzałem konto użytkownika-komentarze, aktywne ogłoszenia i po nawiązaniu kontaktu, user nawet doradzał opcje najtańszej wysyłki do Tarnowa . Expresowe wykonanie i żyje na Gargoyle 1.15.0.3
.
Urządzenie
Nazwa urządzenia:Gargoyle
Wersja Gargoyle:1.15.0.3 (Built 20250803-0712 git@50b3bbde)
eko.one.pl
Model:Zyxel EX5601-T0 ubootmod
Konfiguracja urządzenia:Brama sieciowa
Zajętość pamięci RAM:107.3MB / 988.6MB (10.8%)
Połączenia:134/4096
Średnie obciążenie CPU:0.00 / 0.00 / 0.00 (1/5/15 min.)
Temperatura CPU:40 °C
Temperatura RAM:- °C
Temperatura Wi-Fi:- °C.
Ja przy zakupie z OLX routera od T-Mobile poprosiłem o fakturę (bez danych osobowych), aby mieć pewność, że odkupuję sprzęt, który był kupiony na własność, choć ktoś był kilka miesięcy przed końcem okresu umowy na 24 miesiące (miał już nowszy router na przedłużeniu umowy).
T-56 na początku miał zamontowany radiator ale później chyba postanowili obciąć koszty produkcji. Na forum OpenWrt ktoś wstawił zdjęcia ze środka: https://forum.openwrt.org/t/adding-open … 155914/990
T-56 na początku miał zamontowany radiator ale później chyba postanowili obciąć koszty produkcji.
Dokładnie, we GL-MT6000 Flint 2 jest prawie 300g radiator. Tutaj użytkownicy wykonywali własne/autorskie wersje chłodzenia pasywnego.
Kupione 3 szt, jeden już przerobiony, zrobiony własny obraz wersji stabilnej 24.10.2, wgrany i mam takie uwagi:
Partycje wyglądają inaczej, zależnie, czy zbootuje się stock-initramfs, czy ubootmod-initramfs. To może spowodować, że ktoś zrobi źle backup, albo w ogóle zdziwi się, że nieprzerobiony router ma partycje z openwrt.
Instrukcja na openwrt jest niejasna w zakresie backupu - jak zbootować stock z działającego ubootmod-recovery, bo w instrukcji jest lakonicznie "boot the non-ubootmod initramfs openwrt-23.05.5-mediatek-filogic-zyxel_ex5601-t0-stock-initramfs-kernel.bin" - a jest to ważne, jak w zdaniu powyżej, aby dobrze partycje były wykryte i zrobić dobrze backup. Ja po prostu zmieniłem nazwę pliku na TFTP i zbootowałem jeszcze raz z ubootmod.
W wersji FW b10_1006 rozkład partycji jest inny, niż w manualu na openwrt - jest tylko do mtd7, brak spi0.1
Na image od Cezarego nie działa przycisk wifi oraz źle działają diody LED portu 2.5 Gb.
Mam też wrażenie, że na image cezarego dało sie ustawić kanał 160 MHz, a na stable 24.10.2 - nie włącza się.
Za to na Stable diody dobrze działają, za to WiFi żyje własnym, średniokontrolowanym życiem.
Jak zrobię drugiego, to porównam stable z wersją Cezarego.
W moim obrazie diody są kontrolowane przez skrypt: https://github.com/openwrt/openwrt/blob … _leds#L239 upewnij się że w /etc/config/system masz to dodane i nie zostało coś innego jak odzyskujesz bakupy. Ja mam kontrolę portów 2.5G zaciągniętą z wersji rozwojowej.
Udało się komuś pod openwrt włączyć kanał 160 MHz?
Taka ciekawostka, jak na interfejsie 5 GHz ustawiam kanał 80 MHz, to jeśli nie wybiorę odpowiedniego numeru kanału, czyli 36, 149, 161 to radio nie wstaje (co jest normalne) a jako częstotliwość pojawia się jakaś liczba powyżej 6 GHz (co jest dziwne).
Tak, wpada w taki dziwny tryb i pokazuje dziwne wartości z 6GHz, nawet tu takiś wątek o tym się przewinął.
powyzsze zachowanie wystepuje jak jest nie wybrany country code.
powyzsze zachowanie wystepuje jak jest nie wybrany country code.
Ja
Mam wybrane Inde i też tak się dzieje.
Jak ustawiacie 160 MHz?
Normalnie w luci i wszystko smiga
https://imgur.com/a/ygF8Tj2
https://imgur.com/a/xZIOgqs
Czy ktoś testował połączenie WiFI 5GHz -> LAN 2.5? Jeżeli tak jakie wychodzą Wam prędkości?
Mam podłączone router -> switch 8 portów -> PC na 2.5 Gb, jak laptopa podłączę kablem do switcha iperf3 w testach pokazuje 2.37Gbps, ale jak laptopa przełącze na WiFI prędkość spada do 1.25Gbps.
ale jak laptopa przełącze na WiFI prędkość spada do 1.25Gbps.
W teorii 2,4Gbps (dla 160MHz 2x2) a w praktyce tak jak napisałeś. Może być mniej ale więcej to raczej już nie.
Czy ktoś testował połączenie WiFI 5GHz -> LAN 2.5? Jeżeli tak jakie wychodzą Wam prędkości?
Strony Poprzednia 1 … 18 19 20 21 22 … 28 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Zyxel T-56 (EX5601-T0, EX5601-T1) uwagi, opinie
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc