Odp: Cudy C200P
No tak samo robisz i kompilujesz, tylko że wersję rozwojową a nie stabilną.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Cudy C200P
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
No tak samo robisz i kompilujesz, tylko że wersję rozwojową a nie stabilną.
Ale pluł mi się o ppp ostatnio. zaraz puszczę i zobaczę co wyjdzie.
Tak, etykieta pokazuje adres mac z lanu.
No i dupa:
ERROR: 'libc=' is not a valid world dependency, format is name(@tag)([<>~=]version)
make[2]: *** [package/Makefile:99: package/install] Error 99
make[2]: Leaving directory '/home/marcin/lexmark3200/openwrt'
make[1]: *** [package/Makefile:178: /home/marcin/lexmark3200/openwrt/staging_dir/target-mipsel_24kc_musl/stamp/.package_install] Error 2
make[1]: Leaving directory '/home/marcin/lexmark3200/openwrt'
make: *** [/home/marcin/lexmark3200/openwrt/include/toplevel.mk:233: world] Błąd 2Na "normalnym openwrt" kompiluje bez problemów.
Siedzę na Mint.
Ale to jakiś generyczny błąd, np jak byś mu przerwał w trakcie skanowania pakietów. Usuń tmp i zrób make V=s -j1
Index has 122 packages (of which 122 are new)
cat: /home/marcin/lexmark3200/openwrt/tmp/libc.version: No such file or directory
find /home/marcin/lexmark3200/openwrt/staging_dir/target-mipsel_24kc_musl/root-ramips -type d | xargs -r chmod 0755
rm -rf /home/marcin/lexmark3200/openwrt/build_dir/target-mipsel_24kc_musl/root-ramips /home/marcin/lexmark3200/openwrt/build_dir/target-mipsel_24kc_musl/root.orig-ramips
mkdir -p /home/marcin/lexmark3200/openwrt/build_dir/target-mipsel_24kc_musl/root-ramips/tmp
IPKG_INSTROOT=/home/marcin/lexmark3200/openwrt/build_dir/target-mipsel_24kc_musl/root-ramips /home/marcin/lexmark3200/openwrt/staging_dir/host/bin/fakeroot /home/marcin/lexmark3200/openwrt/staging_dir/host/bin/apk --root /home/marcin/lexmark3200/openwrt/build_dir/target-mipsel_24kc_musl/root-ramips --keys-dir /home/marcin/lexmark3200/openwrt --no-logfile --preserve-env add --no-cache --initdb --no-scripts --arch mipsel_24kc \
--repositories-file /dev/null --repository file:///home/marcin/lexmark3200/openwrt/staging_dir/packages/ramips/packages.adb \
$(cat /home/marcin/lexmark3200/openwrt/tmp/apk_install_list) \
"base-files=1667~f26260c7e7" \
"libc=" \
"kernel=6.12.45~5c5af207a096d37fa7a717dabe54dd3b-r1"
ERROR: 'libc=' is not a valid world dependency, format is name(@tag)([<>~=]version)
make[2]: *** [package/Makefile:99: package/install] Error 99
make[2]: Leaving directory '/home/marcin/lexmark3200/openwrt'
make[1]: *** [package/Makefile:178: /home/marcin/lexmark3200/openwrt/staging_dir/target-mipsel_24kc_musl/stamp/.package_install] Error 2
make[1]: Leaving directory '/home/marcin/lexmark3200/openwrt'
make: *** [/home/marcin/lexmark3200/openwrt/include/toplevel.mk:233: world] Błąd 2Nie spotkałem się z tym, a dziś kompilowałem pakiety dla apcontrollera na snapshocie...
Cóż, rób więc dla 24.10, później jak będziesz miał komplet będziesz się tym martwił.
Ok.
RESET ogarnięty.
Leksmarku, czy te poprawki dts masz na gicie czy pozniej udostepnisz? Dzieki...
Oczywiście, że udostępnie.
Mam na PC.
Ja zaczynam ( w sumie to chyba on ze mną ) współpracę z git, ale idzie jak krew z nosa ![]()
Spróbuje jeszcze LED SYSTEM odpalić.
Mam tak samo z gitem, zawsze musze sie zastanowić jaką opcje uruchomić, to produkt wybitnie dla programistów... ;-)
Całkowicie go nie czuję... Wybitnie uparty jak na moje...
za to polecam kompilowac na gicie w "actions", szkoda czasu/energii na swoim sprzęcie...
@Cezary możesz podesłać dts-a od Cudy? Ten z którego obczaiłeś watchdog.
Dziękuje.
LED SYSTEM teraz działa.
Powinno się pojawić na github.
Zmiany naniesione:
https://github.com/openwrt/openwrt/comm … 59ea26b3d8
Choć nie wie, czy dobrze posługuję się komendami git-a. chciałem nanieść poprawki na poprzedniego commita, a widze, że utworzył nowy?
a z ciekawości bo na swoim jeszcze nie testowałem, konsola działa po boocie?
Nie. Może za słabo cisnę.
@Cezary, jako, że ta bestia git nie za bardzo chce współpracować więc:
1. jak usunać ostatniego commita - którego przesłałem na git?
2. jak nanieść poprawki na commita którego złożyłem w ubiegłym tygodniu. albo go uaktualnić?
Normalnie to jakaś magia jest ten git ![]()
1.
git reset --hard HEAD~1
git push origin <nazwa-gałęzi> --force
2. Generalnie nie ma czegoś takiego. Robisz nowego, scalasz zmiany z kilku commitów w jedno.
Coś mi się wydaje że trochę za daleko biegniesz. Po co robisz już teraz commity i próbujesz to wrzucać do openwrt? Rób spokojnie pracę u siebie na swoich źródłach które co chwila poprawiasz. Jak będziesz miał skończoną pracę lub etap który uważasz za isttony to dopiero to zaommituj i dopiero rób pusha. Wysyłanie co chwola zmian do gita jest średnim pomysłem..
Ok. Dziękuję Cezary.
Jestem na etapie, że działa już w podstawowej wersji. Wieczorem zobaczę, czy USB będzie działać. No i pozostaje jedynie i aż do ogarnięcia całe POE.
Chciałem Wam podesłać do testów. Dlatego próbowałem uaktualnić poprzedniego commita.
Ale jak widzisz, nie chce mnie słuchać
Jak coś, to wrzucę całego dts i kto chętny to sobie skompiluje i sprawdzi, czy działa, to co do tej pory zrobione.
Wieczorem podrzucę pliki.
PoE nie wiem czy jest do ogarnięcia. Nie dali nic w tym obrazie od poe, a w ich sofcie robi to binarka. Trzeba by ogarnąć w jaki sposób komunikować się z chipem i nim sterować.
Czy w fabrycznym sofcie da się jakoś odblokować dostęp do ssh?
Czy w fabrycznym sofcie da się jakoś odblokować dostęp do ssh?
Jak byśmy wiedzieli czy można i jak to zrobić to by nie było tej całej zabawy z cudy...
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Cudy C200P
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc