Odp: Cudy C200P
Wgrywaj.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Cudy C200P
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wgrywaj.
szok i niedowierzanie!
Wrzucaj i dzięki za zaangażowanie!
Nie ma za co dziękować.
Sam jestem ciekaw co z tego wyjdzie.
Wrzucę później. Powinno dać rade przez ich GUI, skoro są podpisane? Czy trzeba przez serial i recovery?
Raczej przez webui, zależy co dali ale chyba aż tak by nie utrudniali.
I napisz czym ten soft jest - czy ich podpisany czy twój który im wysłałeś podpisali.
Jak przez serial i recovery , jak uboota podobno nie da się zatrzymać , no i innej metody na wgranie też nie ma...
Jak przez serial i recovery , jak uboota podobno nie da się zatrzymać , no i innej metody na wgranie też nie ma...
No jeśli zmienisz nazwę na recovery, przez tftp powinno pociągnąć.
A tak masz rację przez serial nie pójdzie.
przez recovery da sie bez problemu cokolwiek wgrac (sprawdzwone), ale jest odrzucane jak nie pasuje, ale strzelam ze przez webui.
ok , tftp to recovery
, a przynajmniej oryginał da się tak wgrać ? (co by dało się wrócic do orginału w razie gdyby ten fw zbrickował) ?
Proszę bardzo:
https://github.com/openwrt/openwrt/comm … fa99ce68c0
Pliki od Cudy na github ;-)
Mile widziana wszelka pomoc.
Później spróbuję coś potestować...
przez recovery da sie bez problemu cokolwiek wgrac (sprawdzwone), ale jest odrzucane jak nie pasuje, ale strzelam ze przez webui.
Strzelam, że jak zmienisz nazwę pliku od cudy (ten z gita) na recovery.bin to pójdzie po tftp przez recovery.
Ja wrzuciłem przez webGUI.
@Cezary.
Ciekawe, czy nadal uboot jest zablokowany? W ogóle czy w ten sposób mogli nam go odblokować?
to teraz skompilujmy sobie najnowsze 24.10 z twoimi plikami i potestujemy sobie po upgrajdzie...
Super - jednak Cudy mi sie podoba (nie to ze nie mam kilku cudakow w domu, nie...)
Dzieki!
edit. jak mamy recovery - to zawsze mozna wrocic do stocka, a potem znowu intermediate.
Jeżeli soft na uboota to może odblokowali. No weź to wgraj i zobaczysz.
PS. link do gita to źródła, nie plik który przysłali.
Ale w komentarzach niżej dodałem pliki. Nie macie ich? Powinny być zrzuty z działającego.
Źródła są "moje" to wiem.
@Cezary zobaczę później, czy jest U-Boot zablokowany, czy nie....teraz praca...
Niżej....Cezary :-)
Jeżeli soft na uboota to może odblokowali. No weź to wgraj i zobaczysz.
PS. link do gita to źródła, nie plik który przysłali.
Na samym dole jest.
Podeslalem Wam link prosto do plików od Cudy : 141 post
To jest soft bazujący na 23.05.5, więc ich.
Proszę bardzo:
https://github.com/openwrt/openwrt/comm … fa99ce68c0Pliki od Cudy na github ;-)
Mile widziana wszelka pomoc.
Później spróbuję coś potestować...
W sprawie pomocy, może utwórz nowy post na forum Openwrt w dziale Developers - jest niezerowa szansa, że ktoś tam coś podpowie.
Ok.
Później tak zrobię. Wracam do pracy.
@lexmark3200: jedziesz dalej. Sprawdź czy adresy mac się zgadzają. jeżeli tak to sprawdź czy diody led i przyciski działają. Jeżeli tak to włącz/doinstaluj usb, sprawdź czy działa. No i na końcu zostaje problem poe - albo działa albo nie, jak nie to cały projekt jest tylko ćwiczeniem sprawnościowym bo inaczej pchanie czystego OpenWrt w takie urządzenie nie ma sensu.
Dobra postaram się później coś podziałać...
Na szybko wrzuciłem własny obraz.
Odpala, diody od portów LAN się zapalają, nawet dioda System zapala się. dostaję odpowiedź na ping z 192.168.1.1, ale po chwili następuje restart.
Trzeba podpiąć konsolę i wyłapać co mu dolega.
Jak coś się popsuje to parzcież tam zwykły SPI siedzi. Mona wylutować do programatorka kopia z innego i wio
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Cudy C200P
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc