Odp: Cudy C200P
Poszło. Czekamy na odpowiedź. Tak chcieli link do githuba...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Cudy C200P
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Poszło. Czekamy na odpowiedź. Tak chcieli link do githuba...
To zrób klona źródeł, umieść tam poprawki i daj im linka do tego jak będą chcieli
@Cezary. Najpierw musiałbym tutorial jakiś przeczytać co i jak z git-em. Nigdy (prócz zgłaszania błędów) nie korzystałem.
Na samym git masz jak otworzysz repo
Czyli tworze Pull Request. Opisuje co i jak,a jak mam wrzucić te dwa pliki które zmodyfikowałam??
Nie tworzysz PR. Jeszcze nie.
Albo pushem z cli albo przez upload pliku z gui.
ale magia ;-D
Zawsze jest magia jak używasz pierwszy raz jakiegoś narzędzia. Później powszednieje i obrzydza.
łopatologicznie proszę. Jestem na głównej Repo openWRT mam przycisk "+ " po naciśnięciu mam Create new file lub Upload files. Daje Upload i mam Upload are disabled. File uploads require push access to this repository.
Gdzieś tam w ustawieniach repo przełącz sobie push Access....
Dobra doczytałem. najpierw musiałem zrobić Fork openwrt i teraz mogłem dodać plik. Teoretycznie mam pliki w "swoim repo" Teraz robię u siebie PR ??
PR robisz jak chcesz swoje zmiany gdzieś wysłać do połączenia (w tym przypadku do repo OpenWrt). Ale w tym przypadku nie wiem po co chcesz robisz w ogóle PR jak to nie jest sprawdzone czy działa i czy wszystko się zgadza. Po co chcesz robić PR?
No, to co mam teraz podesłać do Cudy? Chcieli link do gita.
Wysłałem obrazy które rano skompilowałem.
Wyślij link do swojego gita.
Ale nie mi, im wyślij. Oni chceli.
Rozumiem, że im, ale uwierz mi, dla mnie git to nadal czarna magia ;-)
Więc generalnie, o ten link im chodziło?
Chcieli linka do gituba, wiec im wysyłaj.
To teraz mały Update.
Wysłane zostały skompilowane obrazy, oraz link do github.
czekamy, co odpisze Cudy.
pozdrawiam
@Cezary, dziękuję za cierpliwość ;-)
Wysyłałem dzisiaj zapytanie, czy dostali ode mnie wiadomość, czy nie. Bo coś nikt nie odpisuje. Jeśli jutro nic nie odpiszą, to wyślę jako nowy wątek zapytanie wraz z obrazami i linkiem do repo.
W końcu po pytaniu przez stronę Cudy, odpisali, że mam wysłać oficjalne zapytanie na ich skrzynkę mailową.
W ubiegły piątek, też na skrzynkę wysłałem i cisza). Zobaczymy czy coś odpiszą, czy oleją temat...
Mały update:
Cudy się odezwało. Zajmą się sprawą. Mam być cierpliwy.
Trochę im to zajmuje. Do mnie się nie odezwali.
Strasznie długo. Generalnie, wysłałem najpierw zapytanie. Więc odpisali, że mam podesłać link do githuba. Wysłałem obrazy i link. Cisza prawie tydzień. Więc napisałem na ich stronie, że wysłałem wiadomość i od tygodnia czekam na odpowiedź. Więc odpisali mi na stronie, że mam wysłać oficjalnie e-mail, więc w piątek znowu wysłałem. Obrazy i link do gita. Dzisiaj odpisali:
Szanowny Kliencie,
Dziękujemy za kontakt z zespołem wsparcia Cudy. Zajmiemy się tą sprawą, prosimy o cierpliwość.
No i teraz pytanie. Kiedy to ogarną....
No i jest... Podesłali obrazy. Jeszcze nie rozpakowałem. Podeślę później.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Cudy C200P
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc